Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Τα δελφινάκια του Αμβρακικού,η εξαιρετική πολυβραβευμένη ταινία του Ν.Δημόπουλου

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού,η εξαιρετική πολυβραβευμένη ταινία του Ν.Δημόπουλου

%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%b1
Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι ο Πέτρος, η Ανθούλα, ο Πάνος και οι συγγενείς των παιδιών. Τα διάφορα γεγονότα διαδραματίζονται στο Κοχύλι, ένα χωριό κοντα στον Αμβρακικό Κόλπο, ένα καλοκαίρι στη δεκαετία 1920 – 1930.
Ο Πέτρος και η Ανθούλα καθώς παίζουν ανακαλύπτουν
κάτι εκπληκτικό και συνάμα τρομερό. Μια φτωχική καλύβα φιλοξενεί ένα φυματικό παιδί, τον Πάνο. Τα παιδια προσπαθούν να τον βοηθήσουν, αλλά οι κάτοικοι του χωριού δεν τον θέλουν.
Αυτή η συγκινητική και τρυφερή ιστορία έχει κερδίσει πολλά βραβεία: 1ο βραβείο σε φεστιβάλ στη Βοστώνη, 1ο βραβείοστο φεστιβάλ των Καννών και το 1ο βραβειο σε φεστιβάλ στην Αυστρία. Οι κριτικές ήταν όλες θετικές και οι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν τους ήρωες “τρυφερά δελφινάκια”.Υπόθεση:
Στο Κοχύλι, ένα παραθαλάσσιο χωριό του Αμβρακικού κόλπου, στη δεκαετία του ’30, ο 8χρονος Πέτρος, το ευφάνταστο παιδί ενός τελωνοφύλακα και η μικρή Ανθούλα, γνωρίζονται και ζουν με τη φαντασία τους εκπληκτικές περιπέτειες μέσα σε μια φύση οργιαστικής ομορφιάς. Αργότερα θα συναντήσουν τον Πάνο, ένα φυματικό αγόρι που σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής είναι εγκαταλελειμμένο να πεθάνει σε ένα καλύβι στην άκρη του κόλπου και μαζί του θα γνωρίσουν την άσχημη πλευρά της ζωής.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ