Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Τα δύο πιο παράξενα και επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου στην Ελλάδα!

Τα δύο πιο παράξενα και επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου στην Ελλάδα![βιντεο]

aerodromia100_581_355
Συνήθως αυτοί που φοβούνται τα αεροπλάνα, όταν βρίσκονται μέσα σε αυτό, εύχονται να πατήσουν τα πόδια τους στη Γη το συντομότερο. Όμως υπάρχουν και αεροδρόμια, που είναι αρκετά “παράξενα” ή ακόιμη και επικίνδυνα.
Τα περισσότερα από τα 25 αυτά επικίνδυνα και παράξενα αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται σε μικρά νησιά της Καραϊβικής, αλλά υπάρχουν και μερικά στην Ευρώπη. Τα βίντεο απεικονίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τις μανούβρες που αναγκάστηκαν να κάνουν οι πιλότοι προκειμένου να καταφέρουν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη σε ιδιαίτερα στενούς ή μικρούς σε μήκος αεροδιαδρόμους. Η λίστα με τα 25 πιο επικίνδυνα και παράξενα αεροδρόμια, περιλαμβάνει και δύο ελληνικά. Αυτό της Σκιάθου, και αυτό της Κέρκυρας.
Όλοι οι πιλότοι, βέβαια, έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για να μπορούν να προσγειώνουν και να απογειώνουν τα αεροπλάνα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι πολύ εντυπωσιακή, καθώς τα αεροπλάνα περνούν μόλις λίγα μέτρα πάνω από το λιμάνι και τον δρόμο του νησιού. Πολλοί επισκέπτες συγκεντρώνονται κοντά στο σημείο για να απολαύσουν αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία.
Στην Κέρκυρα ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου θεωρείται μικρός για τα αεροσκάφη τύπου τζετ, υπάρχουν αρκετά εμπόδια γύρω από το αεροδρόμιο και τα βουνά προκαλούν αιφνίδιες μετακινήσεις νεφών που περιορίζουν την ορατότητα. Δείτε 25 από τα πιο επικίνδυνα και παράξενα αεροδρόμια του κόσμου στα βίντεο που ακολουθούν.


newsit.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ