ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑSTORIES

Τα παιδιά από την Πάτρα,ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80

α παιδιά από την Πάτρα, είναι ίσως το δημοφιλέστερο λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80. Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα.

Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι).

Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα που τότε βρισκόταν στην Οβρυά, συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.

Πρώτα γνωρίστηκαν μεταξύ τους οι Καρελάς και Παπαγεωργίου, όπου αποφασίζουν να δουλέψουν παρέα με άλλους δυο φοιτητές ,ερασιτέχνες μουσικούς σε ταβέρνα της Πάτρας.

Ένα βράδυ του 78′ ,τους ακούει ο Δεληκούρας ο οποίος ενθουσιάζεται και τους προτείνει να εμφανιστούν μαζί την επόμενη σεζόν στο κέντρο «Πανόραμα».

Στα της περιόδου, μετακομίζουν σε μια μπουάτ και εκεί προστίθεται στην παρέα και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, καθώς ο μέχρι τότε σολίστας παρουσιάζεται στο στρατό.

Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά περιοδικά τα μέλη του ξαναβρίσκονται, όπως το 2013 που κυκλοφόρησαν όλοι μαζί ένα cd που διανεμήθηκε με εβδομαδιαία εφημερίδα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.