Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο εκπροσώπους των αποστολών των επτά χωρών που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Ο κ. Παπαναστασίου καλωσόρισε στους χορευτές στο Αγρίνιο και τους προσέφερε ένα καλάθι με προϊόντα τοπικών παραγωγών και αντικείμενα φιλοτεχνημένα στο χέρι από συλλογή Αγρινιώτη καλλιτέχνη.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους χορευτές καλή διαμονή στην πόλη και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους: “Είναι ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι νέες και νέους που προέρχονται από χώρες με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκληση και ταξιδέψατε, κάποιοι από εσάς από πολύ μακριά, για να μας παρασύρετε στο ρυθμό και τις μελωδίες σας.
Η πόλη που σας φιλοξενεί, το Αγρίνιο, είναι ένας προικισμένος τόπος, πλούσιος σε φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που περιτριγυρίζεται από απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Κατά την παραμονή σας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε λίγα μόνο από τα προϊόντα της πλούσιας γης μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσετε την φιλοξενία των Αγρινιωτών. Το Αγρίνιο ήδη κινείται στους ρυθμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ. Της μεγάλης γιορτής που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε χώρας που συμμετέχει, που συνδέει αρμονικά το χθες με το σήμερα και επιβραβεύει το αντάμωμα των λαών και των παραδόσεών τους”.
Νωρίτερα τα χορευτικά συγκροτήματα της Τσεχίας και της Σερβίας έδωσαν παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *