Οι πιο συχνές ασθένειες έχουν την αιτία τους στα πιο συχνά αρνητικά συναισθήματα

Οι πόνοι στην πλάτη, στη μέση, στα πόδια, τα θέματα με το ανοσοποιητικό, με το συκώτι, με το στήθος, τα θέματα με το στομάχι ή με τα γυναικολογικά, όλα κάτι θέλουν να σου πουν.

Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί οι άνθρωποι νιώθουν κουρασμένοι, αδιάφοροι και πονεμένοι όλη την ώρα.

Δυστυχώς, όταν ζεις με μειωμένη ενέργεια για καιρό, σου φαίνεται φυσιολογικό να αισθάνεσαι χάλια ξεχνώντας πώς είναι το να αισθάνεσαι δυνατός, υγιής, δημιουργικός και κυρίως χαρούμενος.

Ένας σίγουρος τρόπος για να αντιληφθείς τι αισθάνεσαι είναι να δεις τι συμβαίνει στο σώμα σου.

Έχεις ενέργεια ή παλεύεις κάθε πρωί να σηκωθείς από το κρεβάτι;

Πονάνε τα χέρια, τα πόδια ή η μέση σου;

Κρυώνεις εύκολα;

Σε ποιο σημείο του σώματος παίρνεις κιλά;

Το σώμα σού μιλάει ακόμα και με την ασθένεια.

Τα συναισθήματα όταν δεν εξωτερικεύονται, “αποθηκεύονται”. Και αυτή η “αποθήκευση” από ένα σημείο κι έπειτα γίνεται πόνος και ασθένεια.

Συναισθήματα; Απλά μαθηματικά

Μόλις αντιληφθείς πώς αποτυπώνονται τα συναισθήματα στο σώμα σου ποτέ πια δε θα χρειαστείς βοήθεια για να καταλάβεις τι νιώθεις.

Πολλές φορές τα συναισθήματα που εμφανίζονται μεταμφιεσμένα είναι… ο θυμός σε θλίψη,
και η οργή σε κατάθλιψη.

Όταν εσωτερικεύεται ένα εξωστρεφές συναίσθημα, κάτι ξεκινάει να μην πηγαίνει καλά.

Ο φόβος και οι ορμόνες του

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι μια αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Αντίθετα, τα θετικά συναισθήματα πηγάζουν εκ των έσω.

Η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη εκκρίνονται από συναισθήματα πόνου, άγχους, θυμού και στρες. Κάνουν την καρδιά να χτυπάει γρηγορότερα και τα αγγεία να διαστέλλονται κάνοντας το δέρμα να κοκκινίζει. Η αναπνοή είναι γρήγορη και ρηχή και οι μύες στο στομάχι και τους ώμους, σφιγμένοι.

Ο σκοπός της αδρεναλίνης είναι να μας βοηθήσει να σωθούμε σε περίπτωση μεγάλης απειλής.
Όμως, ζώντας σε μια τέτοια κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αδρεναλίνη σταδιακά καταστρέφει το σώμα. Κάνει αδύναμο το ανοσοποιητικό, εμποδίζει τη χώνεψη, κατατρώει τις βιταμίνες, προκαλεί πρόωρη γήρανση, κάνει το σώμα και τους μυς δύσκαμπτους, προκαλεί φλεγμονές και μειώνει τη ζωντάνια.

Το χειρότερο είναι ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν για χρόνια σε καθεστώς στρες, σχεδόν νιώθουν εξάρτηση από την αδρεναλίνη πιστεύοντας ότι χωρίς αυτή δε μπορούν να λειτουργήσουν…

Η αγάπη και η χαρά

Από την άλλη, η χωρίς όρους αγάπη εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με το υπεριώδες φως. Πρόκειται για την υψηλότερη συχνότητα. Εδρεύει στο θύμο αδένα -κάτω από το λαιμό- και τη δονούν τα συναισθήματα της πίστης, της ευγνωμοσύνης και της χαράς.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι μοιάζουν, και τελικά έχουν ανεξάντλητη ενέργεια. Το συναίσθημα της χαράς ενεργοποιεί την υπόφυση που είναι η σύνδεση μας με τη συμπαντική ενέργεια. Τα υψηλής συχνότητας συναισθήματα είναι ωφέλιμα για την υγεία και την ευεξία. Ρέουν μέσα από εσένα και αυτό είναι ευεργετικό τόσο για εσένα όσο και τον κόσμο γύρω σου.

Η χαρά, η ευτυχία, το γέλιο και ο οργασμός εκκρίνουν ενδορφίνες. Είναι οι ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, που χαλαρώνουν τους μυς, ανεβάζουν τη διάθεση και μετριάζουν τον πόνο.

Το συναίσθημα με τη χειρότερη επίδραση

Η ντροπή έχει τη χειρότερη επίδραση στο σώμα και ακολουθούν η ενοχή, η απάθεια, η θλίψη, ο φόβος, το άγχος, η λαχτάρα, ο θυμός και το μίσος, ο πόνος, ο πανικός.

Διαπερνούν το σώμα σαν ηλεκτρικό ρεύμα προκαλώντας βλάβες στο νευρικό σύστημα και εμποδίζοντας τη φυσική ροή της ενέργειας.

Πώς σου μιλάει το σώμα σου

-Μια διαμάχη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα προκαλεί πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, διάρροια. Και αυτό, γιατί ο τρόπος που χωνεύεις ή δε χωνεύεις κάποια συναισθήματα σου, πνευματικά ή ψυχικά, αποτυπώνεται στο σώμα.

-Η μνησικακία και η πίκρα είναι σαν οξύ. Προκαλούν φλεγμονές και πόνο.

-Η αδιαλλαξία χτυπάει στα γόνατα, στους ώμους και στις αρθρώσεις. Δηλαδή στα σημεία του σώματος που είναι σχεδιασμένα για να ανοίγουν και να είναι εύκαμπτα.

-Η αρθρίτιδα είναι εγκλωβισμένος πόνος.

-Ο καρκίνος είναι βαθιά μυστική εχθρότητα, ενοχή ή θλίψη που κατατρώει τα κύτταρα σου.

-Ο καρκίνος του στήθους ή της μήτρας αποκαλύπτει έλλειψη φροντίδας ή την αδυναμία να φροντίσεις εσύ τους άλλους.

-Ο πόνος στην πλάτη αποκαλύπτει το αίσθημα της έλλειψης στήριξης.

-Ο πόνος ψηλά στην πλάτη έρχεται από την έλλειψη συναισθηματικής στήριξης.

-Ο πόνος στο μεσαίο τμήμα της πλάτης δείχνει ότι κουβαλάς βάρος από το παρελθόν και ότι αισθάνεσαι μοναξιά στις πολλές υποχρεώσεις.

-Ο πόνος στη μέση είναι έλλειψη οικονομικής στήριξης.

-Εκτός από αυτό, οι τοξίνες που παράγει κάποιος που θυμώνει για μια ώρα, είναι ικανές να σκοτώσουν 80 ζώα!
Ο θυμός καταστρέφει το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.
Ο θυμός που νιώθεις για κάποιον, μοιάζει με το δηλητήριο που ενώ το παίρνεις εσύ, περιμένεις να πεθάνει κάποιος άλλος…

-Τα αρνητικά συναισθήματα έχουν μια πυκνή και αργή δόνηση. Είναι πιο βαριά και έτσι χτυπάνε πιο χαμηλά στο σώμα: στα πόδια, στις κνήμες, στα πέλματα. Εκεί «παρκάρουν» τα τραύματα, το μίσος, η ζήλια, και ο συναισθηματικός πόνος του παρόντος ή του παρελθόντος.

-Τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν τη σπλήνα, το συκώτι και τα επινεφρίδια κλέβοντας τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που το σώμα θα θα χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές του λειτουργίες.
Κούραση, θέματα με το ανοσοποιητικό και χαμηλή ζωτικότητα είναι οι επιπτώσεις.

Πώς να τα απελευθερώσεις με ασφάλεια

-Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να κάνεις σοβαρή δουλειά με τον εαυτό σου ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσένα.

-Απλά και πρακτικά, τα εγκλωβισμένα συναισθήματα απελευθερώνονται, εν μέρει, όταν έρθεις σε επαφή με τη γη. Βγάλε τα παπούτσια σου και περπάτησε ξυπόλητος στο γρασίδι, σε άλσος ή σε δάσος.

-Κάνε μια μεγάλη βόλτα στην παραλία εκεί που το θαλασσινό νερό μπορεί να σε καθαρίσει αποτελεσματικά λόγω των αρνητικών ιόντων που απελευθερώνονται.

-Αν δεν μπορείς να πας μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα, τα άλατα epsom είναι μια θαυμάσια εναλλακτική. Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με νερό και άλατα epsom κι αν μπορείς κάνε ρέικι ή ρεφλεξολογία για επιπλέον βοήθεια.

–Χαμογέλασε ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι. Το να χαμογελάς μπορεί και αλλάζει τη χημεία του σώματος. Θα αισθανθείς σύντομα καλύτερα και πιο χαρούμενος.

-Με το γέλιο θα νιώσεις ακόμα καλύτερα καθώς θα απελευθερωθούν ενδορφίνες που θα σε κάνουν να χαρείς και να χαλαρώσεις.

-Η άσκηση, η σωματική εργασία, τα σπορ όλα συμβάλλουν όχι μόνο στο να παραχθούν ενδορφίνες αλλά και μέσω του ιδρώτα να γίνει η αποβολή των τοξινών από το σώμα σου.

–Ανάπνευσε βαθιά. Το άγχος και ο πόνος σε κάνουν να αναπνέεις ρηχά και γρήγορα. Με τη βαθιά αναπνοή παίρνεις επιπλέον οξυγόνο γεγονός που σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τον πόνο και το στρες.

-Ο διαλογισμός είναι το ιδανικό εργαλείο για να κατακτήσεις την ηρεμία και να φέρεις την ισορροπία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σου αποκτώντας πρόσβαση στο υποσυνείδητο. Είναι σαν να είσαι χάκερ στο παγκόσμιο λογισμικό.

-Δεν υπάρχει λόγος να αρνείσαι τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις. Η έννοια της ενέργειας εμπεριέχει και την κίνηση. Όταν καταπιέζεις ή αρνείσαι τα συναισθήματα σου η ενέργεια δεν μπορεί να κινηθεί προς τα έξω και να εκτονωθεί φυσικά και έτσι γυρίζει προς τα μέσα.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress