Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: «ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ...

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: «ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ SPUTNIK-V» – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ: «ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: «ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ SPUTNIK-V» – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ: «ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…» (ΒΙΝΤΕΟ)
Όπως όλα δείχνουν η Ρωσία πλέον ξεμπερδεύει με τον κορωνοϊό, καθώς το εμβόλιο Sputnik-V είναι εκείνο που έχει περάσει όλα τα τεστ και δεν δημιουργεί προβλήματα και παρενέργειες.

Η κύρια εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ζητήματα θεραπείας και γενικής ιατρικής πρακτικής, Αξάνα Ντράπκινα, κατά την διάρκεια ομιλίας της σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Πανδημία 2020: προκλήσεις, αποφάσεις, συνέπειες», τόνισε πως το να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους με κορωνοϊό, είναι αδύνατον μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο Sputnik-V.

«Πολύ συχνά ρωτούν για το αν έχει επιπτώσεις το εμβόλιο, για παράδειγμα, αν μπορεί να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους από την στιγμή που έχει κάνει το εμβόλιο… Φυσικά είναι αδύνατον κάτι τέτοιο» δήλωσε η Ντράπκινα.

Η ίδια ανέφερε ότι μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Sputnik-V, τα αντισώματα εμφανίζονται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, όπως και ότι στο 10% όσων έχουν συμμετάσχει στον εμβολιασμό παρουσιάζουν χαμηλό πυρετό.

Ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε αποκαλύπτει…

«Δεν φοβήθηκα, γιατί ξέρω ποιος το έκανε». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Βαλέριος Ασλανίδης την απόφαση που πήρε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5.

Ο κ. Ασλανίδης που ζει στη Μόσχα, έγινε ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο και μιλώντας στο MEGA περιέγραψε αναλυτικά την εμπειρία του.

«Πήγα στη Μόσχα και εκεί μου έκαναν το εμβόλιο. Πριν κάνω το εμβόλιο έκανα εξέταση για τον κορωνοϊό, μου πήραν αίμα για αντισώματα και μετά κοίταξαν τα όργανά μου. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, που ήταν ένα ψυγείο με -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου το έκαναν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης.

Τονίζει ότι δεν φοβήθηκε «γιατί αυτοί που το έκαναν ξέρουν την κατάσταση και οι ίδιοι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο το έκαναν πριν 3-4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα», ενώ μάλιστα αναφέρει ότι «αυτό το εμβόλιο πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα».

Πολλοί είναι μάλιστα οι συγγενείς και οι φίλοι που του τηλεφωνούν για να δουν αν είναι καλά. «Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και από την Τραπεζούντα και από τη Γερμανία οι ξάδελφοί μου και από την Ελλάδα, από παντού. Κάθε μέρα με ρωτάνε πώς είμαι και τους λέω “μια χαρά”», υπογραμμίζει.

Αν όλα πάνε καλά ο κ. Ασλανίδης σε περίπου δέκα ημέρες θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Κάνεις το πρώτο εμβόλιο και μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση για να δουν τα αντισώματα στο αίμα σου και τότε σου κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο το οποίο σε κρατάει ασφαλή για περίπου δύο χρόνια», αναφέρει σχετικά με τη διαδικασία.

O ο κ. Ασλανίδης δηλώνει ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο με την ελπίδα να δώσει το καλό παράδειγμα. Όπως ανέφερε από μικρός έκανε εμβόλια κατά της γρίπης και «αυτό το εμβόλιο που βγήκε στη Ρωσία είναι καλό».

«Στη Ρωσία εχθές έκαναν 12.000 άνθρωποι το εμβόλιο, υπουργοί, υφυπουργοί, γιατροί. Πρώτα πρέπει να κάνεις εξέταση και μετά από 2 ώρες σου κάνουν το εμβόλιο. Είμαι μια χαρά», κατέληξε.
makeleio.gr/