XIROMEROPRESS TV • ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ!

ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ!

ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ!
Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφεται χθες και σήμερα στην Αττική. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Παράλληλα, πολλοί Αθηναίοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, όπως φαίνεται από την αυξημένη κίνηση στις εξόδους της πόλης, ενώ προστίθενται έκτακτα δρομολόγια ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στα σπίτια τους για την καραντίνα.

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» αναφέρει ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Το σύστημα του Κέντρου κατέγραψε συμφόρηση ακόμα και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Πρόκειται για την Χαμοστέρνας από την Πειραιώς μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος.

«Ο Κηφισός, δεν το συζητάμε, είναι όλος μποτιλιαρισμένος και τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα. Δεν κινούνται απλά με χαμηλές ταχύτητες, είναι το απόλυτο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Είναι ο μεγαλύτερος φόρτος που έχει δεχτεί το οδικό δίκτυο τουλάχιστον στο διάστημα που λειτουργεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας» προσθέτει ο Κίμων Λογοθέτης.

Η Ερμού «πλημμύρισε» από κόσμο που βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν φωτογραφίες από τον κατάμεστο εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 3:30 μ.μ της Παρασκευής κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου της τάξης του 20%, στα καταστήματα του κέντρου.

«Πιο πολλοί ψωνίζουν εύκολα ρούχα, πουλόβερ, φόρμες, κολάν, άνετα παντελόνια. Ρούχα που μπορούν να βάλουν μέσα στο σπίτι και λίγο στη βόλτα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ‘Αννα Κοτσαμπασάκη, η οποία διατηρεί εμπορικό κατάστημα ένδυσης επί της οδού Λέκκα.

«Τουλάχιστον ας μας έδιναν και το Σάββατο. Σήμερα παρέλαβα εμπόρευμα 2.000 ευρώ. Πουλάω από το Instagram και το Facebook μέχρι να ανοίξω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα αλλά δεν είναι το ίδιο με το φυσικό κατάστημα» προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας στο ΑΠΕ διευκρινίζει πως οι εικόνες με τον κόσμο στην Ερμού δεν θα ήταν οι ίδιες αν δεν υπήρχε ο περιορισμός επισκεπτών ανάλογα με τα τετραγωνικά των καταστημάτων και πως η ζήτηση δεν αφορά όλα τα είδη.

«Μετά την ανακοίνωση του επικείμενου lockdown το καταναλωτικό κοινό στράφηκε στις επιχειρήσεις λιανικής με αποκλειστικό γνώμονα της κάλυψη συγκεκριμένο αναγκών τις οποίες δεν είχε ικανοποιήσει μέχρι τώρα. Μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης», τόνισε ο Σταύρος Καφούνης.

Αρκετοί καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και με τις κρατήσεις εμπορευμάτων. «Έχουμε πολλές κρατήσεις και ο κόσμος δεν έρχεται να τις παραλάβει. Έχουν γίνει κρατήσεις από τον προηγούμενο μήνα για να τα πάρουν όταν πληρώνονται περίπου 2 με 10 του μήνα. Στα τηλέφωνα είναι πολύ απότομοι όταν τους πήραμε, παρότι έχουν δώσει προκαταβολές» αναφέρει η Ελευθερία Καρδάμη, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείας ένδυσης, στον Πειραιά.
Μεγάλη έξοδος των Αθηναίων

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού και υπάρχει έντονη κυκλοφορία προς την έξοδο προς Λαμία, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να αφήσουν το κλεινόν άστυ, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας στα εξοχικά ή στα χωριά τους.

Από την Τροχαία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα διόδια των Εθνικών Οδών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τροχαία, από την Πέμπτη το πρωί στις 06.00 πέρασαν συνολικά 60.279 αυτοκίνητα από την Αθηνών Κορίνθου και από την Αθηνών Λαμίας, ενώ το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης εβδομάδας είχαν περάσει μόλις 38.371 αυτοκίνητα.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί απόψε το βράδυ, καθώς από τις δώδεκα έως και τις έξι το πρωί ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και αμέσως μετά μπαίνουμε στο δεύτερο lockdown. Από τις 06.00 αύριο το πρωί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από τα διόδια μόνο μία φορά, προς τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, έχοντας μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα.
topontiki.gr