Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε η αγαπημένη τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Η Ζωή Κουρούκλη υπήρξε σημαντική τραγουδίστρια της δεκαετίας του ΄60 με ιδιαίτερη αγάπη προς την τζαζ μουσική, και πρώτη εξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη.
Ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας, μέχρι που την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας στα 11 της χρόνια. Μαζί ηχογραφούν τον πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών.

Έκανε εμφανίσεις σε παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες σαν τραγουδίστρια ενώ το 1966 συνεργάστηκε και με το ποπ συγκρότημα The Storms. Η καριέρα της στο λεγόμενο ελαφρό τραγούδι της εποχής ήταν μεγάλη και τραγούδησε τους πιο σημαντικούς συνθέτες αυτού του είδους. Παράλληλα, είχε γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ τραγουδιού εκείνης της εποχής και κερδίζοντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο. Στο Φεστιβάλ του Σόποτ, στην Πολωνία, απέσπασε το πρώτο βραβείο τραγουδώντας τον “Καπετάν Φαφαλιό”, του Κώστα Καπνίση, ενώ στην πρώτη σειρά των καθισμάτων καθόταν το πλήρωμα ενός ελληνικού εμπορικού πλοίου που αποθέωσε την ελληνική αποστολή: «Η φωνή της ήταν μοναδική. Η Ζωίτσα ήταν ένας συνδυασμός ταλέντου ψυχής και ανθρώπινης δύναμης. Ένας σημαντικός άνθρωπος. Θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και εκείνη και τα τραγούδια της», έσπευσε να μου πει νωρίς σήμερα το πρωί ο ψυχίατρος και καλός της φίλος Δημήτρης Σούρας, συγκλονισμένος από τον θάνατό της.

Η απόφασή της να τα παρατήσει όλα προκειμένου να βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά της χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως αυτοκαταστροφική, όχι όμως για εκείνη: «Ήταν ό,τι καλύτερο έκανα στη ζωή μου, η πιο σωστή μου απόφαση. Τα παιδιά είναι η αληθινή ευτυχία. Τίποτε άλλο. Ούτε οι καριέρες, ούτε τα λεφτά, ούτε τα μεγαλεία, ούτε τίποτα. Μόνο τα παιδιά», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από εκείνη. Κυρία Κουρούκλη, υποκλίνομαι. Έστω και αργά…

Info: Τιμώντας την πορεία της μέχρι σήμερα, μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία στο κλειστό γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι, για να μας θυμίσουν τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της. Θα τραγουδήσουν με αλφαβητική σειρά οι:
Λένα Αλκαιου
Στέλιος Διονυσιου
Ελένη Βιταλη
Πεννυ ξενακη
Χαρης Βαρθακουρης
Δακης
Γιοβανα
Μαίρη Λιντα
Γιώργος Πολυχρονιαδης
Ρομπερτ Wiliams
Μπεσυ Αργυρακη
Εβελινα Νικολιζα
Ελενα Φερεντινου
Ελενα Περβενα
Idols
Τζορντανελη
Την επιμέλεια αλλά και παρουσίαση της βραδιάς έχει ο Μάκης Δελαπόρτας.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει ο Πάνος Δέρβος και ο Θάνος Γεωργουλάς. Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ Open και ο Ελληνικός 93,2. Η συναυλία τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου της Κ.Ε.Δ.Α. και την στήριξη του ΕΝ.ΕΛ.Π.Α. Η Προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από το Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βας.Σοφίας 9 & Δημ.Μόσχα) από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 30 Απριλίου. Πληροφορίες τηλ 2132038200 και από το Viva.gr
Τιμή εισόδου 12 ευρώ (10 ευρώ για τους κατόχους της κάρτας ΑΡΤΕΜΙΣ)
protothema.gr/.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *