Την Τρίτη στις 3 Αυγούστου σε μια βραδιά στο ανοιχτό θέατρο Πλαγιάς το Κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του «ανατόμου της Ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι

Το μονόπρακτο σκηνοθετεί ο και ερμηνεύει ο Δημήτρης Βερύκιος

Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού! Η ομοιότητα του με τον Χριστό δίνει ένα ρεαλιστικό τόνο στην παράσταση!

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής του Φ. Ντοστογιέφσκι, ένα αριστούργημα με διαχρονική αξία, βαθύτατα νοήματα και αλήθειες για την ατομικότητα αλλά και την συλλογική συνείδηση, την έννοια της ελεύθερης βούλησης και της ελευθερίας.

Ο εμβληματικός ρόλος του Ιεροεξεταστή που τόσο συγκλονιστικά και με απόλυτο σεβασμό προς το έργο ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει, κατατάσσουν την παράσταση σε αυτές που θεωρείς ξεχωριστές και σπουδαίες!

Σε αυτές που μια φορά δεν σου αρκεί για να συλλάβεις το μέγεθος και την αξία όλων όσων διαδραματίζονται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ερμηνεία, σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
Μουσική σύνθεση, βιολοντσέλο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Ενδυματολογική επιμέλεια: ΜΠΕΤΥ ΛΥΡΙΤΗ

Ώρα έναρξης: 21:15

Η διάρκεια της παράστασης είναι: 70’

Είσοδος: Δωρεάν

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *