ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι είναι η κατάθλιψη?ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή ένα μαύρο σκύλο, αγγίζει τις ψυχές και εξηγεί..


Αν νιώθετε ότι κάτι σας πιέζει το στήθος και δεν σας αφήνει να χαρείτε τη ζωή, ίσως έχετε υιοθετήσει κι εσείς τον «μαύρο σκύλο» που λέγεται κατάθλιψη..
Στη χειρότερη μορφή της, η κατάθλιψη μπορεί να είναι μία τρομακτική και εξουθενωτική κατάσταση. Εκατομμύρια άνθρωπο στον κόσμο ζουν με κατάθλιψη. Πολλά άτομα και οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν για αυτό που περνούν και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για βοήθεια. Όμως η κατάθλιψη προλαμβάνεται και θεραπεύεται σε μεγάλο βαθμό. Η αναγνώριση της κατάθλιψης και η αναζήτηση βοήθειας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς την ανάρρωση.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organisation / WHO), ο συγγραφέας και εικονογράφος Matthew Johnstone λέει μία ιστορία για το πώς αντιμετωπίζεται ο «μαύρος σκύλος της κατάθλιψης». Η φράση «Μαύρος Σκύλος» έγινε γνωστή από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ που τη χρησιμοποιούσε, όταν ήθελε να περιγράψει τις μαύρες περιόδους κατάθλιψης, που βίωνε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έπασχε από μανιοκατάθλιψη.
Υπάρχουν πολλές «ράτσες» Μαύρου Σκύλου που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σε κάθε περιβάλλον.
Ο Μαύρος Σκύλος δεν χαρίζεται σε κανέναν…Μπορεί να γίνει ένα τρομερό «θηρίο», αλλά η έκθεσή του στο φως είναι το πρώτο βήμα για την «εξημέρωση» του.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.