Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τη μεριά της Εκκλησίας που έλεγαν ότι θα ανοίξουν οι Ναοί τα Θεοφάνεια, ήρθε η ανακοίνωση του Μαξίμου που κουνούσε το δάχτυλο και έλεγε “οι νόμοι τηρούνται από όλους και όχι κατά το δοκούν”.

H σκληρή κόντρα Εκκλησίας – κυβέρνησης συνεχίστηκε με την με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις, όπου η Εκκλησία προαναγγέλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων. “Η Εκκλησία »προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)» αναφέρει μεταξύ άλλων αυτή η εγκύκλιος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, δήλωσε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνεια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Δικαιάκος τόνισε πως αν υπήρχε ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να μην λειτουργήσουν οι ναοί, θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση από την Ιερά Σύνοδο.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται».

Να θυμίσουμε ότι ο Αθηναγόρας Δικαιάκος αρχικά είχε πει πως δεν θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία των νέων υπουργών, κάτι το οποίο άλλαξε μετά από λίγο και ο Ιερώνυμος πήγε κανονικά. Τι ανταλλάγματα πήρε και τι παιχνίδια παίζει στην πλάτη του λαού κανείς δεν ξέρει.
ΠΗΓΗ makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *