po-katrougalos-karagounis
Κατ΄ ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, αναφορικά με τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Ουσιαστικά ο υπουργός, με βάση την ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, επανέλαβε τα ίδια που είπε και η υφυπουργός κ. Φωτίου.
Δεν εξήγησε δηλαδή τους λόγους της εξαίρεσης της Αιτωλ/νίας από την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και απλά είπε πως οι δήμοι της Αιτωλ/νίας θα ενταχθούν στο μέτρο μαζί με όλους τους άλλους δήμους της χώρας, στις αρχές του 2017.
Συγκεκριμένα, στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη, ο βουλευτής, σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησης που έχει καταθέσει προ ημερών στη Βουλή, έθεσε στον Υπουργό το κρίσιμο ζήτημα της εξαίρεσης όλων των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας από τη χορήγηση του ως άνω Επιδόματος, παρότι αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες περιφέρειες της χώρας, με ακραία ποσοστά ανεργίας για τους κατοίκους της.
Oκ. Κατρούγκαλος, κατά τη σημερινή σύσκεψη, κατά την οποία υπήρξε επικοινωνία και με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, ΓΓ Πρόνοιας, κ. Δημήτριο Καρέλλα, επανέλαβε την κεντρική πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθολικά, σε όλη τη χώρα από 1 Ιανουαρίου του 2017, ενώ για το ενδιάμεσο διάστημα, όσον αφορά στους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του, θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης με όλες τις παροχές του ( μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016).
Ο κ. Καραγκούνης, από την πλευρά του,επεσήμανε στον Υπουργό ότι, η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει σοβαρά στα προβλήματα καινα εντείνει τις προσπάθειες,δίνοντας προτεραιότητα σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, την Αιτωλοακαρνανία,που αντιμετωπίζει δυστυχώς, συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
http://www.agriniopress.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *