Ο συγχωριανός μας Νίκος Ευστ. Στελιάτος ασχολείται με την μελισσοκομία απο το 2003. Ξεκίνησε δειλά δειλά με 7 κυψέλες και σήμερα αριθμεί περί της 120. Το μέλι, που παράγει προέρχεται απο άνθη (ανθόμηλο) και απο έλατο και μερικές φορές κι απο κουμαριά, το οποίο ξεχωριζει για τη πικρή του γεύση. Το τελευταίο (μέλι απο κουμαριά) πέραν των άλλων ενεργητικών ιδιοτήτων του ενδείκνυται για τον προστάτη και τη χοληστερίνη.
Ο συγχωριανός μας παραγωγός μας ανέφερε οτι η περιοχή, που εδρεύει το μελισσοκομείο του, ειναι ο κάμπος της Χρυσοβίτσας, ο οποίος προσφέρεται για την άσκηση της μελισσοκομίας, καθόσον είναι θερμή περιοχή με μεγάλη βιοποικιλότητα ( πλήθος μελισσοκομικών φυτών ) και κατάλληλη ανθοφορία. Την θερινή περίοδο γίνεται μετακίνηση των μελισσών στα ορεινά μέρη των δυο νομών Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας, όπου ευδοκιμεί ο έλατος. Το παραγόμενο μέλι, λόγω των τοπικών χαρακτηριστικών, έχει μεγάλη ζήτηση έναντι του μελιού απο τις άλλες περιοχές του Ελλαδικού χώρου.
Να σημειωθεί ότι το μέλι το προσφέρει, όπως συλλέγεται απο την κυψέλη, χωρις να υποστεί καποια επεξεργασία, που υποβαθμιζει την ποιότητά του.
Την καλή ποιότητα του παραπάνω προϊόντος εγγυάται κι η πολύχρονη εμπειρία του κι ο κατάλληλος εξοπλισμός, τον οποίο διαθέτει ο συγχωριανός μας παραγωγός.
Διατίθεται στα 8€ το κιλό στη Χρυσοβίτσα και στην Αθήνα. Για παραγγελίες στα τηλ. 2646093316 και 6972153194

Εφημερίδα Χρυσοβιτσάνικα Νέα

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *