ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το ερειπωμένο χωριό “φάντασμα” της Αιτωλ/νίας ,εικόνες που προκαλούν δέος και θλίψη!


Η Δρομίστα είναι ίσως το πιο ερημωμένο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας,με μόλις 12 μόνιμους κατοίκους,βρίσκεται στον ορεινό Βάλτο σε απόσταση περίπου 55χλμ από το Αγρίνιο,κοντά στη συμβολή τεσσάρων νομών Αιτ/νίας,Ευρυτανίας,Αρτας και Καρδίτσας Οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να ερημώσει και τα σπίτια να καταρεύσουν.

Η εντυπωσιακή διαδρομή Θύαμος-Δρομίστα:

Ο Θύαμος σαν χωριό κατοικήθηκε το 1976 και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των γειτονικών χωριών Κάμινα, Αγρίδι, Δρομίστα, Ρουπακιά και Πατιόπουλο. Είχε αρχίσει να χτίζεται στις αρχές της ίδιας δεκαετίας, απόρροια ενός κρατικού προγράμματος που είχε σαν σκοπό την συνένωση των πολλών διάσπαρτων συνοικισμών της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα χωριό με τέλεια ρυμοτομία, στην κοιλάδα που βρίσκεται πλησίον του ποταμού Ινάχου και σχεδόν στο κέντρο ενός νοητού κύκλου που περιλαμβάνει τα παραπάνω χωριά, απέχει δε 42 km από την Άρτα και 71 km από το Αγρίνιο. Η απόσταση του από την έδρα του δήμου Ινάχου, το Χαλκιόπουλο, είναι 15 χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός του χωριού είναι σήμερα γύρω στους 500 κατοίκους, ενώ χαρακτηρίζεται από την μαζική απομύζηση από νέους ανθρώπους, αφού υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα εύρεσης εργασίας που συναντάμε σε όλη την επαρχία. Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και ένα μικρό μέρος με τα λίγα καταστήματα που υπάρχουν στο χωριό, κυρίως καταστήματα τροφίμων και καφενεία.ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.