Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
«Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο γίνεται πραγματικότητα»
Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας», προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας:

Στις 28/12/2020 υπογράφηκε από τον Υφυπουργό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ απόφαση, με αριθμό ΑΔΑ (ΩΧΡΕ46ΜΤΛΡ-ΧΨΨ), όπου εγκρίνεται η ένταξη του έργου : ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, προϋπολογισμού 3.700.000 €, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, ΣΑΕΠ 001.
Το έργο θα περιλαμβάνει:
ασφαλή ελλιμενισμό 106 σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι 25 m, με τα εξής χαρακτηριστικά:
εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2
εμβαδό θαλάσσιας ζώνης 62.018 m2
ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m
επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m
ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών
πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα)
κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο).
Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κλπ)
σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων
πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνη περιπάτου κ.α.). Καθώς και υποστηρικτικά υπό έργα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη

Η ανάπτυξη του καταφυγίου θα ενισχύσει σημαντικά το προφίλ της περιοχής στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς θα την καταστήσει ακόμη πιο ελκυστική σε ένα τομέα της τουριστικής αγοράς με πολλά θετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη οικονομική επιφάνεια, η περιβαλλοντική ευαισθησία, η εναλλακτική προσέγγιση ως προς το είδος των διακοπών κλπ.

Στα αναμενόμενα οφέλη από το προτεινόμενο έργο θα πρέπει να περιληφθούν η γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, η ανάπτυξη πρόσθετων επιχειρήσεων σχετικών με τον τουρισμό με σκάφος, η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, η τόνωση της τοπικής οικονομίας κλπ. Η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών ελλιμενισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και κατ ́ επέκταση την οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του.

Ειδικότερα, η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής και η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων ελλιμενισμού συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα έργο με ιστορία 35 ετών.

Η ιδέα και οι πρώτες ενέργειες ξεκίνησαν το έτος 1987 επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Σπύρου Ασημάκη και συνεχίστηκαν στις θητείες των Δημάρχων, αείμνηστου Άγγελου Αποστολάκη και Νίκου Αρνή.

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια , τα οποία με επιμονή, με εντατική προσπάθεια και με την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου μας καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη και τους συνεργάτες του, καθώς και τον Βονιτσιάνο βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη που εργάστηκαν προσωπικά έτσι ώστε το έργο να ωριμάσει και να ενταχθεί οριστικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε).

Αγαπητοί Συνδημότες,

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία (Μνημόνια- Κορωνοϊός), θεωρούμε ότι τα μεγάλα έργα υποδομής μπορούν να δώσουν ελπίδα και ζωή στον τόπο μας και στην Νέα γενιά .Το Τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής της Βόνιτσας αλλά συνολικά του Αμβρακικού κόλπου. Με την

Δύναμη των πολιτών – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Για την Δημοτική Αρχή

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης

0Shares