gynaikeies-atakes-500
Για κακή σου τύχη, οι περισσότερες εξ’ αυτών ακούγονται όταν η δική σου θέση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη…
Το να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με (θυμωμένη) γυναίκα, δεν είναι και η πιο εύκολη αποστολή σου. Το να καταφέρεις να καταλάβεις το τι ακριβώς θέλει να σου πει ανάλογα με τον τόνο και τη δόση ειρωνείας στα λεγόμενά της είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Το χειρότερο όλων, όμως, είναι να καταλάβεις το πότε πραγματικά εννοεί τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα της –κυρίως- όταν είναι στεναχωρημένη.
Παρά το διαφορετικό του χαρακτήρα της κάθε γυναίκας, υπάρχουν κάποιες φράσεις – κλειδί που θα δεις να χρησιμοποιούνται από όλες και να έχουν ακριβώς την ίδια σημασία σε κάθε περίπτωση.
Για κακή σου τύχη, οι περισσότερες εξ’ αυτών ακούγονται όταν η δική σου θέση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη…
«Πρέπει να μιλήσουμε»: Ετοιμάσου για καταιγισμό παραπόνων. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχεις κάνει, πάντως αυτό το «να μιλήσουμε» δικαίως ακούγεται απειλητικό.
«Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;» Ερώτηση – παγίδα που υποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα. Κάτι ξέρει. Κάτι που πιθανότατα εσύ προσπάθησες (ανεπιτυχώς) να της κρύψεις και για το οποίο έχει γίνει έξαλλη. Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως σου δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία να πεις την αλήθεια προτού σε «περιποιηθεί» καταλλήλως. Μην κάνεις το λάθος να πεις ψέματα.
«Σε 5 λεπτά…»: Συμπλήρωσε μόνος σου τη φράση. Τα 5 λεπτά δεν είναι ποτέ 5 λεπτά. Είναι κάτι σαν το αντρικό «σε 5 λεπτά είμαι σπίτι», γι’ αυτό σταμάτα να εκνευρίζεσαι με την κακή αυτή διαχείριση του χρόνου της.
«Χρειάζομαι λίγο χρόνο/χώρο»: Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η ησυχία της. Κατά πάσα πιθανότητα χωρίς εσένα. Για να είμαστε ειλικρινείς, σε όσο άσχημη περίοδο και να βρίσκεται μια γυναίκα, το τελευταίο που θέλει είναι να έχει μακριά τον άντρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Συνεπώς… μάντεψε ποιος βλέπει την έξοδο.
«Κάνε ό,τι νομίζεις»: Πρόσεξε τη διαφορά του «νομίζεις» από το «θέλεις». Το πρώτο έχει να κάνει με την ικανότητά σου να εκτιμάς καταστάσεις, ενώ το δεύτερο υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σε σώσει αν κάνεις τη λάθος επιλογή. Πριν το «νομίζεις» έχει προηγηθεί μια μικρή κουβέντα μαζί της που περιλαμβάνει κάποια hints για αυτό που η ίδια πιστεύει πως είναι σωστό. Με άλλα λόγια, σου λέει έμμεσα αυτό που (εκείνη νομίζει πως) πρέπει να κάνεις.
«Μη φύγεις»: Μια ειλικρινέστατη φράση. Όταν σου ζητά να μη φύγεις, απλά δε θέλει να πας πουθενά.
«Με απογοήτευσες»: Μη μπερδεύεσαι. Είναι πολύ πιο βαρύ από ένα απλό «με στεναχώρησες» ή «με έχεις τσαντίσει». Το εννοεί και με το παραπάνω.
«Έχω εγώ κάτι; Ιδέα σου»: Δεν είναι ιδέα σου, κάτι έχει. Και φταις εσύ. Αν δεν έφταιγες θα σου έλεγε ακριβώς τι της συμβαίνει.
«Να πας»: Προσοχή. Δεν είναι προτροπή, είναι πρόκληση. Κυρίως όταν συνοδεύεται με φωνή και σηκωμένο φρύδι.
«Λάθος μου που ξεκίνησα την κουβέντα»: Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρεί λάθος. Απλά την έχεις εκνευρίσει τόσο πολύ που λήγει τη συζήτηση για να σε κάνει να νιώσεις ηλίθιος. Είναι σα να σου λέει «για να καταλάβεις θέλει και λίγο μυαλό», στην πιο ειλικρινή εκδοχή του.
«Σε βλέπω σα φίλο»: Έχει κλείσει και το παραμικρό παραθυράκι της μεταξύ σας σχέσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δε σε βλέπει καν σα φίλο, μα για ακόμα έναν από αυτούς που θέλει να ξεφορτωθεί. #the_ugly_truth
«Συγγνώμη, δεν είχα χρόνο»: Ειλικρινές κατά το ήμισυ. Στην πραγματικότητα, αυτό που εννοεί είναι «Συγγνώμη, δεν είχα χρόνο για σένα». Όταν θέλει, θα βρει χρόνο ακόμα κι αν χρειαστεί να μείνει άυπνη 24ωρο.
«Ήμουν ερωτευμένη μαζί σου»: Δώσε προσοχή στο χρόνο. Δεν είναι, ήταν. Πρόκειται ίσως για ό,τι πιο ειλικρινές θα ακούσεις από το στόμα της, καθώς κατά 99% πρόκειται για μια απολύτως αβίαστη απάντηση.Περαστικά σου.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *