ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

Το μικρό χωριό με την μαγική θέα τις απομονωμένες παραλίες και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.


Σ’ ένα μικρό χωριό, ψηλά, στα δυτικά του νησιού της Λευκάδας, πάνω από το Ιόνιο πέλαγος, στο Καλαμίτσι, θα βρείτε απομονωμένες παραλίες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

Το χωριό προσφέρει εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο νησί της Λευκάδας. Όσοι αναζητούν γαλήνη μέσα στη φύση, στο Καλαμίτσι σίγουρα δεν θα απογοητευτούν.

Στη Λευκάδα λένε: «Το Κλαμίτσι τ’ όμορφο που ανθεί και λουλουδίζει». Τα λουλούδια ανθίζουν παντού όχι μόνο στους μικρούς κήπους των σπιτιών αλλά σε κάθε ρωγμή των τοίχων.

Οι εικόνες του Ιονίου με τις μυριάδες αποχρώσεις του μπλε, είναι μοναδικές.

Αν και το Καλαμίτσι βρίσκεται αρκετά πάνω από τη θάλασσα του Ιονίου, δεν στερείται από όμορφες παραλίες. Βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση. Υπάρχουν τρεις παραλίες και μάλιστα κοντά μεταξύ τους: Παραλία Αβαλί, Παραλία Καβαλικευτά και Παραλία Πέτρα.

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράφουν τα ονειρικά ηλιοβασιλέματα που απολαμβάνει κάποιος στο Καλαμίτσι, ίσως τα πιο όμορφα του νησιού της Λευκάδας.

Πηγή: http://www.gosoutheast.info

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.