Για δέκα χρόνια περπατούσε στις πασαρέλες των πιο γνωστών οίκων μόδας της Ευρώπης. Έχει ένα πλούσιο άλμπουμ με φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας για γνωστές φίρμες ρούχων σε Μιλάνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, αλλά άφησε τον λαμπερό κόσμο της μόδας για κάτι πιο… γήινο, όπως λέει.





Ο λόγος για τον 30χρονο Κώστα Καραντώνη, ο οποίος άφησε πίσω του τα ντεφιλέ για να καλλιεργήσει μύρτιλα στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Το μοντέλο αποφάσισε να αξιοποιήσει τα τέσσερα στρέμματα που είχε κληρονομήσει από τον παππού του και να τα μετατρέψει σε ένα πρωτότυπο αγρόκτημα. Ήταν ένα χωράφι παρατημένο για χρόνια και δουλέψαμε πολύ για να δείτε αυτό το αποτέλεσμα. Επί δύο χρόνια κάναμε μεγάλη δουλειά και ξεχερσώσαμε όλο το χωράφι. Κάναμε μετρήσεις PH και είδαμε ότι το χώμα είναι κατάλληλο. Μετρήσεις κάναμε και γενικότερα στην γύρω περιοχή. Η ιδανική οξύτητα του χώματος για το Μύρτιλο είναι 5-6 PH. Ακολούθως, μαζέψαμε φυτόχωμα από το δάσος και μαζί με τύρφη που κάναμε εισαγωγή από τον Λιθουανία, φτιάξαμε τις ιδανικές συνθήκες που χρειάζεται το φυτό για να φυτευτεί και να ευδοκιμήσει. Σήμερα, βλέπεται αυτή την εικόνα, όπου τα φυτά μέσα σε ένα χρόνο έδωσαν την πρώτη τους παραγωγή που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το μύρτιλο; «Ήθελα ένα φυτό που να αγαπά το χιόνι. Να αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όλοι θέλουν να βρουν κάτι πρωτότυπο, αλλά δεν το ψάχνουν. Έτσι βάζουν ό,τι να ναι, όπου να ‘ναι. Ακούν, για παράδειγμα, πως η αλόη έχει μεγάλη ζήτηση και τη φυτεύουν παντού. Αν διάβαζαν, θα μάθαιναν ότι μπορεί να προοδεύσει μόνο στη… Γαύδο. Στον Θεσσαλικό Κάμπο, που έχει χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και υψηλές το καλοκαίρι, δεν ευδοκιμεί η αλόη»
ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *