In ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΟΣ’ ΜΑΡ ή ΚΟΣΙΜΑΡΙ

Γινόταν πάντα της Αναλήψεως , σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα , πάντοτε Πέμπτη.
Μαζεύονταν οι τσοπάνηδες που είχαν στρούγγες κι από 10 μαντριά τσοπαναραίοι,
έτρωγαν όλοι μαζί με τις οικογένειές τους . Έψηναν αρνιά , έφτιαχναν κος΄μάρι, και για το τέλος είχαν φτιάξει και έτρωγαν πάντα γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τυρί χλωρό ανάλατο πρόβειο ( και νάναι λίγο ξυνό )
2 σπειριά χοντρό αλάτι
Μπομποτάλευρο
1 πιατελάκι φρούτου μεγάλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τρίβουμε το τυρί με τα χέρια . Ρίχνουμε και το αλάτι και το ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.Πρέπει να λιώσει και να γίνει σαν γάλα. Μόλις λιώσει , ρίχνουμε το μπομποτάλευρο και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολήσει στη κατσαρόλα. Αυτό το μίγμα βγάζει λίπος και εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κλωνιάσει ( να μαζευτεί στη κουτάλα ).
Και το τρώμε πάντα ζεστό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Recent Posts

Start typing and press Enter to search