Το Σάββατο 26 Αυγούστου στην Πάλαιρο η τελετή έναρξης του AUTHENTIC BIG BLUE WEST – THE IONIAN SEA EDITION 2023
Το Σάββατο 26 Αυγούστου μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση ξεκινάει από την Πάλαιρο .
Θα γίνει η τελετή έναρξης του AUTHENTIC BIG BLUE WEST – THE IONIAN SEA EDITION 2023 στην Πάλαιρο στις 20.00.
Το Σάββατο θα βραβευθεί παράλληλα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος, που κατάγεται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα από την Κατούνα.
Από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει το Αuthentic Big Blue WEST – The Ionian Sea Edition και θα διεξαχθεί στο σημείο μεταξύ του Μύτικα ,του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.
Από τις 28/8 ως τις 2/9 θα υπάρχουν βαρκάκια από το λιμάνι του Μύτικα που θα μεταφέρουν από τις 08.00 πμ ανά δίωρο θεατές στο σημείο αγώνα και θα παραμένουν εκεί μία ώρα. Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν στον Μύτικα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 20.00
Ʃυνδιοργανωτές θα είναι οι Δήμοι Ακτίου – Βόνιτσας ,Λευκάδας και Μεγανησίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας , η ΠΕΔΙΝ και το Επιμελητήριο Λευκάδας.
Ο αγώνας θα τελεστεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ
AUTHENTIC BIG BLUE WEST – THE IONIAN SEA EDITION 2023.
Το Αuthentic Big Blue είναι ένα διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα) και ξεκίνησε από την ιδέα να αξιοποιηθεί η επίδραση που είχε η εμβληματική ταινία «Le grand bleu» διοργανώνοντας το 2017,τον πρώτο αγώνα στην Αμοργό.
Ʃκοπός της διοργάνωσης είναι να ταυτιστούν οι Eλληνικές θάλασσες με ένα μοναδικό αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης, το άθλημα της μιας ανάσας αφού οι αθλητές καταδύονται σε απίστευτα βάθη με μία ανάσα.
Μέσα από το Authentic Big Blue, προσφέρεται μια ολοκληρωμένη ελληνική αυθεντική εμπειρία.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν για τη διοργάνωση τα μέσα σε όλο τον κόσμο, είναι ότι ήρθε στην Αμοργό, ο Νίκος Αλιάγας για να πραγματοποιήσει γυρίσματα για 7 εκπομπές του γαλλικού καναλιού TF1 ενώ προσέφερε και διαφημιστικό σποτ.
Το Authentic Big Blue διαφημίζει μοναδικά το μπλε της Ελλάδας, τις ασφαλείς θάλασσες και τον αυθεντικό τρόπο ζωής.
Όλη η Ελλάδα όμως είναι ένα απέραντο γαλάζιο και για το λόγο αυτό φέτος, η ιδέα εξελίσσεται.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Παλαίρου και του Μύτικα και γενικά του Ιονίου Πελάγους του θα διεξαχθεί το AUTHENTIC BIG BLUE WEST -THE IONIAN SEA EDITION είναι ήρεμες θάλασσες, μεγάλα βάθη φυσικά το αεροδρόμιο του Ακτίου , και η συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Παλαίρου ( μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ,κατασκευή τα επόμενα χρόνια νέας Μαρίνας)
Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν μακροπρόθεσμα πολλούς αθλητές και ο αγώνας να γίνει ένας θεσμός που θα βοηθήσει στο branding και τη διαφήμιση της περιοχής ως καταδυτικού προορισμού και με στόχο την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος CMAS, προπονητικών camp και retreats ελεύθερης κατάδυσης και τεχνικών αναπνοής.
Οι αθλητές έχουν φτάσει στον Μύτικα από τις 20 Αυγούστου και προπονούνται καθημερινά ως τις 25.
Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα γίνει η τελετή έναρξης στην Πάλαιρο στις 20.00, όπου θα βραβευθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος, που κατάγεται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα από το χωριό Κατούνα και η τελετή λήξης και οι απονομές στο Μύτικα στις 2/9 στις 20.00.
Από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει το Αuthentic Big Blue WEST – The Ionian Sea Edition και θα διεξαχθεί στο σημείο μεταξύ του Μύτικα ,του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.
Το κέντρο του αγώνα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για το 2023, θα είναι ο Μύτικας ενώ το σκάφος του αγώνα είναι από ιδιώτη της Παλαίρου.
Είναι πιο κοντά από τις άλλε περιοχές στο σημείο αγώνων και προσφέρει μεγάλη ευκολία στην πρόσβαση αλλά και την καθημερινότητα των αθλητών που θα παραμείνουν 15 ημέρες (μια εβδομάδα προπόνηση, μια εβδομάδα αγώνες).
Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών (αθλητές, κριτές, προπονητές, δύτες ασφαλείας, συνοδοί, χορηγοί, επίσημοι και δημοσιογράφοι), αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 άτομα.
Τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Κούμουλος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης APNEA ACADEMY/CMAS/ ΕΟΥΔΑ/SSI).
Η διοργάνωση αδειοδοτείται από την ελληνική ομοσπονδία ΕΟΥΔΑ και την επίσημη παγκόσμια ομοσπονδία CMAS η οποία περιλαμβάνει τους αγώνες στο επίσημο καλεντάρι της.
Επίσημος Ιατρικός υποστηρικτής είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποστέλλοντας τον καρδιολόγο Γιώργο Χατζηγεωργίου καθώς και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό ενώ πολύτιμη βοήθεια θα παράσχει το κέντρο υγείας ΜΥΤΙΚΑ.
Χορηγός καυσίμων είναι η AVIN.
Χορηγοί οι εταιρείες Καρτελιάς, Hager, Yamaha marine service Πειραιάς, TEKA, Nephrodynamic.
Υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών και αξεσουάρ η εταιρεία EVAL.
Υποστηρικτές τα νερά Σαμαριά, η Frezyderm, τα γαλακτοκομικά προιόντα Αμφιλοχίας Τζίφρης και τα έργα τέχνης Καπόπουλος.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιταλός Homar Leuci, επέλεξε να αγωνιστεί και να κλείσει την καριέρα του στο Authentic Big Blue West-The Ionian edition.
Από τις 28/8 ως τις 2/9 θα υπάρχουν βαρκάκια από το λιμάνι του Μύτικα που θα μεταφέρουν από τις 08.00 πμ ανά δίωρο θεατές στο σημείο αγώνα και θα παραμένουν εκεί μία ώρα. Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται καθημερινά στα social media
και στις αφίσες της Διοργάνωσης, ενώ το επίσημο site είναι το
Φωτογραφικό υλικό θα ανεβάζει καθημερινά στο site του, το πρακτορείο
Η Δυτική Αιτωλοακαρνανία και τα κοντινά νησιά του Ιονίου είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Από xiromeropress