ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς «Άγιος Παΐσιος» πλησιάζει και τότε είναι που ο Αρσένιος αποφασίζει να γίνει μοναχός και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού αφήνοντας πίσω την οικογένειά τους.

Η πίστη του Αρσένιου μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Επισκέπτεται το Άγιο Όρος και εντυπωσιασμένος από την γαλήνη και την ηρεμία που προσφέρει το μέρος στην ψυχή του αποφασίζει να αφιερωθεί εξολοκλήρου στον Θεό.

Ο πόλεμος έχει τελειώσει κι ο Αρσένιος δεν έχει κάποια άλλη υποχρέωση. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τον Γέροντα Κύριλλο, ο οποίος του αναφέρει ότι δεν μπορεί να μονάσει, αφού είναι πάρα πολύ δεμένος με την οικογένειά του.

Έτσι, ο Αρσένιος ακολουθεί τη συμβουλή του Αγίου και γυρνάει πίσω στην οικογένειά του για να τους βοηθήσει με την προίκα της Χριστίνας και όχι μόνο. Σύντομα, όμως, αποφασίζει ότι η πνευματική ζωή είναι αυτό που θέλει.

Μαζεύει τα πράγματά του και αποχωρεί για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Υπό την καθοδήγηση του ηγούμενου Καλλίνικου, ο Αρσένιος γίνεται μοναχός και το τέλος στον «Άγιο Παΐσιο» έρχεται. Αφότου εγκατασταθεί στέλνει στη μητέρα του μία φωτογραφία κι ένα ποίημα κι εκείνη λυγίζει.

Ο Αρσένιος που φεύγει για να γίνει μοναχός στον Άγιο Παΐσιο

Ο Αρσένιος ως μοναχός είναι πραγματικά ευτυχισμένος κι η Ευλογία το γνωρίζει. Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τον γιο της έχοντας όλες τις όμορφες αναμνήσεις. Το τέλος της σειράς έρχεται την επόμενη Πέμπτη, 7 Απριλίου στις 22:30 στο MEGA.

Οι συζητήσεις για τον δεύτερο κύκλο έχουν ήδη ξεκινήσει κι ιστορία του αγαπημένου Αγίου αναμένεται να ξεδιπλωθεί περισσότερο!

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress