Στις 16 Οκτωβρίου του 1952, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Εύα», με πρωταγωνιστές τους Μάνο Κατράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο και τον νεαρό Αλέκο Αλεξανδράκη, ένα τραγικό δυστύχημα οδήγησε στον θάνατο την ηθοποιό Ανθή Μηλιάδου και τον παραγωγό Δημήτρη Κομίνη. Τα θύματα κατευθύνονταν στη Λούτσα, όπου γίνονταν τα γυρίσματα της ταινίας. Καθ΄οδόν, το αυτοκίνητο πάτησε μια νάρκη, που βρισκόταν στον δρόμο από την περίοδο της γερμανικής κατοχής…. Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι, όταν ο διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Κομίνης, πήγε στην Αθήνα, για να φέρει την ηθοποιό Ανθή Μηλιάδου στη Λούτσα, για να κάνει ένα συμπληρωματικό γύρισμα. Λίγο πριν φτάσουν στο σημείο που θα γινόταν η σκηνή, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Σκόνη και μαύρος καπνός γέμισαν τον ουρανό. Το αυτοκίνητο είχε πατήσει τη νάρκη….
Όταν οι συνεργάτες των θυμάτων έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος, ήταν ήδη αργά. Ο Κομίνης και η Μηλιάδου ήταν νεκροί. Όλοι γνώριζαν ότι η περιοχή ήταν «επικίνδυνη», γιατί την περίοδο της κατοχής είχε ναρκοθετηθεί από τους Γερμανούς, αλλά πρακτικά κανείς δεν πίστευε ότι είχαν απομείνει κρυμμένες νάρκες. Αμέσως μετά το δυστύχημα σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, που ανέφερε ότι θα ξεκινούσε αμέσως επιχείρηση πλήρους εκκαθάρισης της περιοχής. Οι αρχές ανέφεραν ότι είχε γίνει μια εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της Αττικής μετά το τέλος του πολέμου. Υπήρχαν όμως και αχαρτογράφητα ναρκοπέδια, που δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν…
Η σύζυγος του θύματος επέμενε να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Η «τραγική» ταινία προβλήθηκε τελικά τη σεζόν 1952-53 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση από τις 22 της συγκεκριμένης χρονιάς. Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε το 1892 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο σε ηλικία 16 ετών. Κατά τη σαρανταετή πορεία της στον χώρο του θεάτρου, είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους θιάσους, όπως αυτός της Κοτοπούλη, της Κυβέλης, του Βεάκη και της Κατερίνας, ενώ είχε εμφανιστεί σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες….

Ελληνικός κινηματογράφος 1940-1985

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *