Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στην Εβδομάδα Προγραμματισμού με χορηγία της Google

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στην Εβδομάδα Προγραμματισμού με χορηγία της Google

koi-5olykeio-google1
Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου σχολείο συμμετέχει στην εβδομάδα προγραμματισμού (Code Week) (http://events.codeweek.eu/view/31255/learn-to-program-in-scratch-and-arduino/). Στα πλαίσια της εκμάθησης προγραμματισμού πραγματοποιούνται στο σχολείο , από 17 Οκτωβρίου έως και 14 Νοεμβρίου, 3ωρα εργαστηριακά μαθήματα προγραμματισμού στο περιβάλλον Scratch και/ή στον μικροελεγκτή Arduino.
Στα σεμινάρια θα συμμετέχουν περίπου 200 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κων/νου, Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κων/νου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου και Γυμνάσιο Λεπενούς.koi-5olykeio-google2Στα πλαίσια της επιμορφωτικής δράσης οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο. Κατανοούν τη διαφορά μεταξύ προγραμματισμού και χρήσης υπολογιστή και δημιουργούν μικρές εφαρμογές. Η δράση χρηματοδοτείται, κατόπιν αιτήσεως του 5ου Γενικού Λυκείου, από την Google. Η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των μαθητών, την ανανέωση του εξοπλισμού του σχολείου μας, την προσφορά αναμνηστικών T-shirts στους μαθητές και την προμήθεια αναλωσίμων.
Η δράση πραγματοποιείται εθελοντικά με τη διοικητική υποστήριξη της Δ/ντριας κ. Ίσκου Αργυρούλας και με διδασκαλία από τον Υπ/ντη Δρ. Φώτη Λαζαρίνη.
agriniopress.gr/

0Shares