Επιπλέον ποσό τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ ζητά η εταιρεία ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει τη διάνοιξη του Διαύλου της Λευκάδας, επικαλούμενη καθυστέρηση στην πληρωμή ενός λογαριασμού και καθυστερήσεις στην αδειοδότηση από την αρχαιολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την πιο κάτω επερώτηση των Περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Θ. Γουλή και Γ. Κορφιάτη, που αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Φλεβάρη.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούν μεταξύ άλλων να μάθουν αν θα γίνουν δεκτά τα παράλογα, όπως αναφέρουν, αιτήματα της εταιρείας και πόσο θα κοστίσει τελικά το έργο.
Το πλήρες κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:
«Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει τη διάνοιξη του Διαύλου της Λευκάδας ζητάει ένα επιπλέον ποσό τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ επικαλούμενη καθυστέρηση στην πληρωμή ενός λογαριασμού και καθυστερήσεις στην αδειοδότηση από την αρχαιολογική Υπηρεσία.
Πρόκειται για αστήρικτες και υπερβολικές απαιτήσεις. Πολύ περισσότερο που υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις προς την εταιρεία για σοβαρές καθυστερήσεις της στην προώθηση του έργου (7/5/2014) και 4/7/2014) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας. Επίσης υπάρχουν 2 αιτιολογημένες αποφάσεις της Ο.Ε. της Περιφέρειας που απορρίπτουν τα αιτήματα της εταιρείας. Επιπλέον η εταιρεία ωφελήθηκε πολύ από τη μη μεταφορά της άμμου σε απόσταση 20 χλμ γιατί την εναπόθεσε σε απόσταση 500 μ.
Επερωτάσθε:
✓Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου «Διάνοιξη του Διαύλου Λευκάδας»;
✓Αν θα κάνετε δεκτά τα αυθαίρετα και παράλογα αιτήματα της εταιρείας για καταβολή επιπλέον 3.000.000 ευρώ;
✓Πόσο θα κοστίσει συνολικά το έργο;».
Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου -το μεγαλύτερο που εκτελούνταν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όταν είχε υπογραφεί στης 6 Σεπτεμβρίου του 2013 η σύμβαση- ήταν 22.300.000 με ΦΠΑ και ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών είχε αρχικά οριστεί σε 28 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος του έργου είχε αναδειχτεί με ποσοστό έκπτωσης 11% η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013.
http://www.kolivas.de/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *