Τραχανάς: Ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα και όχι μόνο… 
Πριν, βασικό υλικό της κουζίνας των Ελλήνων, τώρα gourmet φαγητό στα in εστιατόρια.

Ο Ιούνιος ήταν ο κατ’ εξοχήν μήνας για το ”ζεμάτισμα” του τραχανά. Πρόβειο γάλα, χοντραλεσμένο σιτάρι, μεγάλο χαλκωματένιο καζάνι πάνω στην πυροστιά, ανακάτεμα με την μεγάλη ξύλινη κουτάλα, λίγο να κρυώσει και μετά τρίψιμο με το κόσκινο και άπλωμα στο σεντόνι ή στο”Μεσάλι”, ιδιαίτερα στον ίσκιο, για να ξεραθεί. Αποθήκευση στην πάνινη σακούλα και… ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Φωτορεπορτάζ: Τιμολέων Τσαμποδήμος

πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *