ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραχανάς: Ένα Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό

Τραχανάς: Ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα και όχι μόνο… 
Πριν, βασικό υλικό της κουζίνας των Ελλήνων, τώρα gourmet φαγητό στα in εστιατόρια.

Ο Ιούνιος ήταν ο κατ’ εξοχήν μήνας για το »ζεμάτισμα» του τραχανά. Πρόβειο γάλα, χοντραλεσμένο σιτάρι, μεγάλο χαλκωματένιο καζάνι πάνω στην πυροστιά, ανακάτεμα με την μεγάλη ξύλινη κουτάλα, λίγο να κρυώσει και μετά τρίψιμο με το κόσκινο και άπλωμα στο σεντόνι ή στο»Μεσάλι», ιδιαίτερα στον ίσκιο, για να ξεραθεί. Αποθήκευση στην πάνινη σακούλα και… ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Φωτορεπορτάζ: Τιμολέων Τσαμποδήμος

πηγη

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.