Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί πτήση Ελλήνων από Ισπανία, θετικοί οι 21...

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί πτήση Ελλήνων από Ισπανία, θετικοί οι 21 από τους 263 επιβάτες

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί πτήση Ελλήνων από Ισπανία, θετικοί οι 21 από τους 263 επιβάτες

Ως μια υγειονομική βόμβα εξάπλωσης του κορονοϊού χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αεροπορικές πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από την Ισπανία. Αναφέρθηκε σε πτήσεις από Ισπανία στις οποίες υπήρχαν πολίτες που μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ αποδείχτηκε ότι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό covid-19.

Συγκεκριμένα αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Χαρδαλιάς κατα την διάρκεια της ενημερώσης των ιατρικών συντακτών για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊου στην Ελλάδα και μίλησε για μία υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να σκάσει και να εξαπλώσει περαιτέρω τον κορονοϊό στην χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σε πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από Ισπανία βρέθηκαν να είναι θετικοί οι 21 από τους 263 επιβάτες. Ο υφυπουργός με την αναφορά αυτή υπερασπίστηκε με εκκωφαντικό τρόπο το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας όσων έρχονται από το εξωτερικό για 14 ημέρες.

«Σας ενημερώνω μία υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα έρχονται από τη βόρεια Ισπανία, προχωρήσαμε στην απομόνωση των επιβατών. 21 από τους 263 επιβάτες επαναπατρισμού ήταν θετικοί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κάποιοι επιβάτες από Βαρκελώνη και κάποιοι από Μαδρίτη ήταν θετικοί στον ίο. «φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε επιβάλει σε όσους επαναπατρίζονται την 14ημερη καραντίνα»

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στους επιβάτες πτήσεων για επαναπατρισμό από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, επιβάτες των οποίων τέθηκαν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο: «Δυστυχώς για εμάς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς για όσους έσπευσαν να κάνουν αρνητική κριτική, διαψεύστηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία, το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι μία οικονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί, επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας, παρά τα μέτρα και τις θυσίες που κάνουμε όλοι» και συνέχισε:

Η απόφαση για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκου που τρέχουμε στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας αλλά και όλες τις άλλες χώρες που υπάρχει εξάπλωση του ιού. Από την πρώτη στιγμή, είδαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την βόρεια Ισπανία. Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που έρχονταν μέσω Μαδρίτης, προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων.

Το αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους που έγινε από τον ΕΟΔΥ είναι 21 από τα 263 επιβάτες που χαρακτηρίστηκαν θετικοί. Δηλαδή από Βαρκελώνη, 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, 14 άτομα συνολικά, και στην πτήση από Μαδρίτη έξι γυναίκες και ένας άνδρες: Συνολικά 21 και περιλαμβάνονται στη λίστα των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο κύριος καθηγητής. Προέρχονταν από αυτές τις δύο πτήσεις.
πηγη