ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη η σύμβαση το έργο “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
ΚΑΤΟΥΝΑ – ΕΛΟΥΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του αγροτικής οδού που ξεκινά από την Κατούνα διέρχεται από την Ελούλα και καταλήγει στον Άγιο Γεώργιο.
Η συγκεκριμένη οδός βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεδεώνος του Δήμου Ακτιου – Βόνιτσας, έχει συνολικό μήκος 2.105,37 μέτρα, και έχει μικρή διατομή.
Κάποια τμήματά αυτής είναι ασφαλτοστρωμένα, κάποια άλλα είναι επιστρωμένα με σκυρόδεμα και τα υπόλοιπα είναι χωματόδρομος. 
Η βελτίωση συνίσταται, στην διαπλάτυνσή της, με προτεινόμενο πλάτος ίσο με 6,00 μέτρα, κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος της με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.
Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία της οδού.
Ακόμη σε συγκεκριμένο ΄΄σημείο΄΄ του έργου θα γίνει αντιστήριξη του πρανούς της οδού με φρεατοπάσσαλους από σκυρόδεμα 
Στα επιχώματα της οδού θα κατασκευαστεί (διαμορφωθεί) χωμάτινο έρεισμα πλάτους 0,80 μέτρων από διαβαθμισμένα προϊόντα εκσκαφής ενώ στα ορύγματα αυτής θα κατασκευαστεί ρείθρο απορροής ομβρίων υδάτων πλάτους 0,80 μέτρων από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα. Το ρείθρο απορροής και το έρεισμα θα κατασκευαστούν σε όλο το μήκος της οδού (στις δύο παρειές αυτής) και θα εναλλάσσονται ανάλογα με το αν υπάρχει επίχωμα ή όρυγμα. 
Εκ του Δήμου

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *