ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών και πολλών προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα 
Υπεγράφη η σύμβαση το έργο «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 500.000,00€.

Μετά το Πάσχα ξεκινάει η 1η φάση που αφορά τις εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για να επιστρωθεί με Συνθετικό Χλοοτάπητα το Γήπεδο της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Οι καθαρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου της Βόνιτσας είναι 100,00 m x 72,00 m. Οπότε οι διαστάσεις του χώρου που θα επιστρωθεί με συνθετικό χλοοτάπητα, μαζί με τις πλάγιες λωρίδες ασφαλείας, θα είναι 104,00 m x 76,00 m.Ο χώρος όλου του γηπέδου είναι διαμορφωμένος στην κατάλληλη υψομετρική στάθμη που απαιτείται για την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα.
Σε δεύτερη φάση θα γίνει η αποπεράτωση του Σταδίου. Σύμφωνη γνώμη για υποβολή ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», για την αποπεράτωση του Δημοτικού Σταδίου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Χώρας της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας προϋπολογισμού δαπάνης 870.000,00 €.
Η αποπεράτωση του Σταδίου περιλαμβάνει τα εξής: 
■ Κατασκευή τοιχείου μέσου ύψους 0,80 m έως 0,90 m, περιμετρικά του Σταδίου.
■ Κατασκευή περίφραξης ύψους 2,00 m περιμετρικά του Σταδίου.
■ Επίχωση περιμετρικά του σταδίου με κατάλληλα εδαφικά υλικά.
■ Κατασκευή ασφαλτοτάπητα επί του Βόρειου και του Νοτίου τμήματος (ημικύκλιων) του Σταδίου και περιμετρικά αυτού.
■ Κατασκευή επιφάνειας στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).
■ Κατασκευή κερκίδας χωρητικότητας 500 ατόμων.
■ Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση ιστών και προβολέων ηλεκτροφωτισμού.
Ο Δήμος εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως με το συγκεκριμένο έργο, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της ποδοσφαιρικής οικογένειας, ένα όνειρο πολλών δεκαετιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *