ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φλαούνα η κουλούρα Ξηρομερίτικη

%cf%86%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1
Ειχαμε μέρες να μαγειρέψουμε είπαμε λοιπόν σήμερα να φτιάξουμε κάτι πολύ εύκολο παραδοσιακό που πολύ νόστιμο που είναι από τις πιο αγαπημένες συνήθειες στα χωριά του Ξηρομέρου!Φλαούνα η κουλούρα Ξηρομέρου!Η κουλούρα γίνεται συνήθως μ ‘αυτό τον τρόπο.

Παλιά κράταγαν λίγη από τη ζύμη του ψωμιού και την έφτιαχναν ζυμώνοντας τη με λάδι.

Τα υλικά είναι ίδια με το τυρόψωμο( με φύλλα),

ο τρόπος αλλάζει.

1 δόση τυρόψωμο

Κι εδώ 1 -1 1/2 φλυτζάνι λάδι (1 βάζω) ,1 πιάτο φέτα τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το προζύμι και περιμένουμε να φουσκώσει .Αφήνουμε να φουσκώσει κι έπειτα ρίχνουμε τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε,τόσο ώστε να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε να διπλασιαστεί και πατάμε να φύγει ο αέρας.

Ρίχνοντας λίγο- λίγο το λάδι διπλώνουμε πολλές φορές και ζυμώνοντας.

Ξανά λάδι και το 1/4 της φέτας…διπλώνουμε… ζυμώνουμε ελαφρά.

Όταν τελειώσει η γέμιση (φέτα),ζυμώνουμε ελαφρά ,λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια.Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει .Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
xiromeritissa.wordpress.com/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.