Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ «Φουλ επίθεση» από τον Ευθύμιο Φερεντίνο, στο Δήμαρχο Γ. Αποστολάκη για τα...

«Φουλ επίθεση» από τον Ευθύμιο Φερεντίνο, στο Δήμαρχο Γ. Αποστολάκη για τα σκουπίδια που έρχονται απο το Αίγιο στο ΧΥΤΑ Παλαίρου


Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής κ. Ευθύμιος Φερεντίνος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, κατά της δημοτικής αρχής, με αφορμή την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με την οποία 5.500 τόνοι σκουπιδιών του Δήμου Αιγιαλείας θα εναποτεθούν στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Σύμφωνα με τον κ. Φερεντίνο, “η απόφαση του συντονιστή, η οποία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 2018. Από τότε έχουν γίνει 2 συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας. Ο κ. Αποστολάκης δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει του δημοτικούς συμβούλους για την απόφαση αυτή, πιστεύοντας ότι θα μείνει κρυφή και δεν θα αντιδράσουμε. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο για αποφάσεις που ορίζουν επικίνδυνα το μέλλον όλων μας”…
Ακολουθεί το δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, 11.500 τόνοι σκουπιδιών του Δήμου Αιγιαλείας θα εναποτεθούν στην Αιτωλοακαρνανία, από τους οποίους 5.500 (47,8% ή σχεδόν οι μισοί) στον ΧΥΤΑ Παλαίρου και οι υπόλοιποι σε άλλους 3 ΧΥΤΑ του νομού μας.
Η απαράδεκτη ιστορία των σκουπιδιών του Πύργου και της Ολυμπίας συνεχίζεται… η περιοχή μας καθιερώνεται σαν χωματερή, χωρίς αντίδραση από την δημοτική αρχή.
Η απόφαση του συντονιστή, η οποία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 2018. Από τότε έχουν γίνει 2 συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας. Ο κ. Αποστολάκης δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει του δημοτικούς συμβούλους για την απόφαση αυτή, πιστεύοντας ότι θα μείνει κρυφή και δεν θα αντιδράσουμε. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο για αποφάσεις που ορίζουν επικίνδυνα το μέλλον όλων μας.
Ο κ. Αποστολάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι «ελέω Θεού» μονάρχης που δίνει λόγο μόνο στον Θεό… είναι εκλεγμένος, όπως και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, στους οποίους και λογοδοτεί. Μυστικές συμφωνίες, κουτοπονηριές και τετελεσμένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από μας και τους πολίτες του Δήμου…….
Φαίνεται όμως ότι αυτή την «ανάπτυξη» ονειρεύεται και διατυμπανίζει ο κος Αποστολάκης. Λίγα χρήματα αμοιβή για να γίνει η περιοχή μας χωματερή όποιου δήμου στην Ελλάδα έχει πρόβλημα διάθεσης σκουπιδιών… αρκεί ο κος Αποστολάκης να διαθέτει λίγα παραπάνω χρήματα για απευθείας αναθέσεις όπου κρίνει ο ίδιος.
Η «ανάπτυξη» του σημερινού Δημάρχου ξεκίνησε από την χωρίς όρια αποδοχή της διάθεσης των σκουπιδιών της Ολυμπίας και του Πύργου στη περιοχή μας και, όπως φαίνεται, συνεχίζεται. Εμείς και οι πολίτες του Δήμου δεν θέλουμε αυτή την «ανάπτυξη». Ανάπτυξη για μας δεν σημαίνει η περιοχή μας χωματερή.
Επιπλέον ο κος Αποστολάκης γνωρίζει καλά ότι ο ΧΥΤΑ της Παλαίρου δεν λειτουργεί στοιχειωδώς. Συχνά ο Δήμος μας πληρώνει πρόστιμα που επιβάλλει η αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος, χωρίς να του καίγεται καρφί. Ο ΧΥΤΑ Παλαίρου πρακτικά υπολειτουργεί. Εκεί θα εναποτεθούν ακόμη 5.500 τόνοι σκουπιδιών και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι τόνοι άλλων δήμων στο μέλλον. Πέρα από την καθιέρωση της περιοχής μας ως πανελλήνιας χωματερής και της αντίστοιχης «ανάπτυξης», υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Τι αξία όμως έχουν όλα αυτά μπροστά σε λίγα λεφτά για απευθείας αναθέσεις όπου «χρειάζεται»… έτσι κύριε Αποστολάκη;
Βόνιτσα 04/04/2018
Ο επικεφαλής
Ευθύμιος ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ