Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ(πολιτισμός ,περιβάλλον αθλητισμός ,παιδεία και κοινωνική πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΚΑΡΝΑΝΑΙΚΟ ΦΩΣ για την παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου εφετών Αλέξανδρου Σάββα΄΄πόλεις και χωριά του Δήμου Ξηρομέρου¨ που εξέδωσε ο Δήμος Ξηρομέρου, στις Φυτείες Ξηρομέρου

Η παρουσίαση έγινε στην κεντρική πλατεία Φυτειών την Τετάρτη 05/08/21 και ώρα 8:30 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Βασίλειος Πολύζος ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ/Σ του Ν.Π.Δ.Δ να εκδώσει το παραπάνω βιβλίο το οποίο προβάλει και αναδεικνύει τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής για το βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Σάββα ”πόλεις και χωριά του Δήμου Ξηρομέρου” μίλησε ο ερευνητής -λαογραφίας κ. Δημήτρης Βραχάς

Στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης κ.Πάνος Σόμπολος πρόεδρος του συλλόγου Αιτ/νων δημοσιογράφων αφού αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον συγγραφέα διάβασε των κατάλογο των επισήμων .

Ακολούθως μίλησαν για το βιβλίο ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης η κ Μαριάνα Καπότη πρόεδρος Συλλόγου ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ διάβασε το κείμενο που έστειλαν για το βιβλίο ο Κώστας Καρούσος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών & ο καθηγητής και πρόεδρος ΑΙΠΟΕ κ. Παναγιώτης Κοντός

Παρουσιαστής του βιβλίου ήταν ο Γεώργιος Σ. Μπαρπαρούσης διδάκτωρ φιλοσοφίας διδάσκων στο τμήμα φιλοσοφίας ΕΚΠΑ ο οποίος επισήμανε αναλυτικά τα πολιτιστικά ,ιστορικά ,λαογραφικά και λοιπά στοιχεία που περιέχοντα στο βιβλίο .

Στο τέλος έγινε αποφώνηση από τον συγγραφέα κ. Αλέξανδρο Σάββα ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ανέφερε ότι η έκδοση έγινε με σκοπό την αλληλογνωριμία των κατοίκων των οικισμών που σήμερα ανήκουν στο νέο Δήμο και γιατί θα συμβάλει στην προβολή του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

Ο εφημέριος του χωριού πατηρ. Γεώργιος Φλώρος οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ξηρομέρου Παναγιώτης Τζαχρήστας & Σωτήρης Γερόλυμος ,οι Δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Δημήτρης Κομπλίτσης και Γιάννης Ζαφείρης η Δημοτική σύμβουλος κ.Χριστίνα Ταπρανζή -Πέτα, ο πρώην Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Βραχάς ο πρόεδρος Δ.Ε Φυτειών κ.Γιάννης Φλωρόπουλος ,ο πρώην Αντιδήμαρχος Φυτειών κ. Παναγιώτη Γαζέτας, ο πρώην Αντιπρόεδρος τ/κ Παπαδάτου κ. Κώστας Δημητρουλής.ο πρόεδρος συλλόγου βελανιδιάς και περιβάλλοντος κ.Γεράσιμος Σρατούλης, ο πρώην πρόεδρος Δ/Σ Δήμου Αγρινίου κ. Γιώργος Γρίνος. Ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου κ. Γιώργος Θεοδώρου από το Σύλλογο Καραϊσκάκη ο Χριστόδουλος Ρηγάλος,από τον Σύλλογο Μπαμπίνης ‘’Χριστόδουλος Παμλέκης ‘’ο αντιπρόεδρος κ.Απόστόλης Κομπλίτσης, ο΄ιδιοκτήτης του Ρ/Σ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ κ.Μιχάλης Βραχάς.

Οι συγγραφείς κ.Αλέξανδρος Κυριαζής, Άρης Μπιτσώρης , Δημήτρης Κίσσας

Να σημειωθεί ότι σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δόθηκε από ένα βιβλίο δωρεά του Δήμου Ξηρομέρου.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *