Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Χαμός στην Τρίπολη: Σκάβουν την πλατεία για να βρουν θησαυρό!

Χαμός στην Τρίπολη: Σκάβουν την πλατεία για να βρουν θησαυρό!

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως για τον χαμένο θησαυρό, σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του Δήμου. Αρχαιολογία, Δήμος και Αστυνομία περίμεναν από νωρίς ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, προκειμένου να ξεκινήσει την ανασκαφή. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περίμεναν να δουν τι θα συμβεί.
Έως τις 11 το πρωί πάντως, τίποτα δεν είχε βρεθεί από τον θησαυρό, ο οποίος περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις προσδοκίες, χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.
Το ασυνήθιστο, οπωσδήποτε, γεγονός, έχει ιντριγκάρει πολλούς πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο της ανασκαφής, για την οποία ο καθένας τους έχει την άποψή του. Όπως μας λένε, εκει όπου σκάβουν τα συνεργεία, δεν υπάχει τίποτε άλλο παρά ένας βόθρος. Άλλοι λένε ότι τις λίρες συνηθίζεται να τις θάβουν στο ένα μέτρο. Ακόμη, όπως μάθαμε, εκείνοι που αναζητούν τον θησαυρό δεν έχουν επιβαρυνθεί με τα έξοδα για την ανασκαφή.

πηγη madata.gr