Εργασιακά, επικουρικές συντάξεις, απονομή των συντάξεων και ενίσχυση του επιδόματος παιδιού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελούν προτεραιότητα του νέου Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση έθεσε τους επόμενους στόχους.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη βασική μεταρρύθμιση είναι ο νέος νόμος για την αγορά εργασίας “για να ανοίξουμε τον δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην δεύτερη σημαντική μεταρρύθμιση που θα είναι ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος.

“Η μεταρρύθμιση αυτή θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ήδη παρουσιαστεί στο προγραμματικό μας συνέδριο του 2017. Ξεκινάει από τη διαπίστωση ότι έχουν αλλάξει πλήρως τα δημογραφικά δεδομένα και η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων, αλλά και από τη συνειδητοποίηση της ανάγκης ο εργαζόμενος να μπορεί να προσδιορίσει ως ένα βαθμό το ύψος της σύνταξής του”.

Το τρίτο σημαντικό ζήτημα που ανέφερε ο νέος υπουργός Εργασίας είναι να αποδοθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων.

Όσον αφορά στην πολιτική κοινωνικής προστασίας και τα επιδόματα αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των δικαιούχων των επιδομάτων λόγω της πανδημίας. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι “όπως πρόσφατα έχει σημειώσει η Δόμνα Μιχαηλίδου:

– Προχωράμε σε αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

– Επεκτείνουμε το στεγαστικό επίδομα

– Αυξάνουμε το επίδομα παιδιού με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

“Περήφανος με ψηλά το κεφάλι” ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, παρέδωσε σήμερα το χαρτοφυλάκιο στο νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Κατά την παράδοση – παραλαβή οι δύο υπουργοί με ρακές ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον με τον κ. Βρούτση να δηλώνει ότι “η πολιτική είναι ένας αγώνας δύσκολος, όμορφος. Ένας αγώνας που επιφυλάσσει απρόοπτα. Ένας αγώνας για αρχές, αξίες και προσφορά. Όταν φεύγεις από κάπου πρέπει να φεύγεις με ψηλά το κεφάλι και να μπορείς να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια. Από εκεί που φεύγεις πρέπει να αφήνεις πίσω σου διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις”.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σημειώνοντας ότι παραδίδει ένα Υπουργειο νοικοκυρεμένο σύγχρονο και σε στέρεες βάσεις στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια.

“Υπήρξα Υπουργος Εργασίας για 4 και πλέον χρόνια σε πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες μνημονίων και πανδημίας και ομως έγιναν πολλά! Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Α21 επίδομα παιδιού, το ΤΕΒΑ, η ΕΡΓΑΝΗ, ο ΗΛΙΟΣ, η ΑΡΤΕΜΙΣ, το ΚΕΑΟ, η ψηφιακή σύνταξη ΑΤΛΑΣ, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, ο μηχανισμός διαμόρφωσης κατώτατου μισθού και πολλά αλλά το επιβεβαιώνουν”.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *