Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά ασκεί, με δήλωσή της,  κριτική στο Υπουργείο Παιδείας για τη στασιμότητα των Πανεπιστημιακών υποδομών στο Αγρίνιο και ειδικότερα για το θέμα της ανέγερσης φοιτητικής εστίας.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Ήδη πέρασαν δέκα μήνες από την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών (8 Φεβρουαρίου 2022) για την ανέγερση φοιτητικής εστίας χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη και καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το θέμα.

Αυτό φανερώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρύτανη κ.Μπούρα, σύμφωνα με τις οποίες έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο να «τρέξουν» για να κατασκευαστούν εστίες, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει κάποιος, έστω, σχεδιασμός.

Η απουσία, λοιπόν, ενός ισχυρού σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο είναι μια πραγματικότητα και βασική υπαίτιος είναι η Κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή που δεν έχει επιδείξει την απαραίτητη βούληση στη διεκδίκηση ενός τόσο κρίσιμου έργου για την πόλη.

Για να μην μείνουμε ακόμη μια φορά σε ανέξοδες διεκδικήσεις για Αυτόνομο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, με σαφές χρονοδιάγραμμα, για τις πανεπιστημιακές υποδομές, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα όπως η φοιτητική εστία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πόλη δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία και να δώσει εκ νέου την δυνατότητα στην κυβέρνηση και στο Πανεπιστήμιο Πατρών να επικαλούνται, ως άλλοθι για την αποψίλωση των Τμημάτων, την έλλειψη υποδομών.

Από xiromeropress