Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Χρυσή Αυγή: Ποινή φυλάκισης σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Χρυσή Αυγή: Ποινή φυλάκισης σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.
Σημειώνεται πως ως μάρτυρες εξετάστηκαν οι αστυνομικοί που είχαν υποστηρίξει ότι εκείνη την ημέρα άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και τους τότε βουλευτές. Ανέφεραν μάλιστα πως εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Οι κάλυκες αυτοί διαπιστώθηκε προς προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων.

Ως εκ τούτου, οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή των κατηγορουμένων, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «νομικής πλάνης» καθώς όπως είπαν οι πρώην βουλευτές δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκαν και οι Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος για την επίθεση σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο».https://www.dikaiologitika.gr

0Shares