Σε μια ιστορική κίνηση θα προβεί η Εφορία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανιας Λευκάδας , στις 22/5/19, αφού με αφορμή την Διεθνής Ημέρα Μουσείων  θα εκθέσει  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρίνιο στις 10 πμ το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου, για πρώτη φορά μετά το 1973 που βρέθηκε σε τάφο στο Θύρρειο από θυρρειώτες εργάτες κατά την διάρκεια εργασιών δικτύου ύδρευσης μαζί με κάποια από τα κτερίσματα του. Το γεγονός όμως αυτό έχει σκορπίσει αντιδράσεις σε κατοίκους και φορείς του Θυρρείου, οι οποίοι όπως ανέφερε στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5, ο Πρόεδρος Χρήστος Παλούκης περίμεναν  το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου να εκτεθεί πρώτα στο Μουσείο της περιοχής.

“Εχουμε κάνει αγώνες χρόνια τώρα για Το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου να έρθει στο “φυσικό του χώρο”και θα ήταν σωστό να εκτεθεί στο Μουσείο μας” είπε ο κ.Παλούκης και απευθυνόμενος  στην Εφορία αρχαιοτήτων επισήμανε τα εξής,
“…. κ.Σταικου είναι αδιανόητο στο πιο ιστορικό και πρώτο Μουσείο της Ακαρνανίας- Λευκάδας να μη μπορεί να δεχθεί μια τέτοια δραστηριότητα για μια ώρα να δουν οι κάτοικοι και ιδίως οι νεότεροι το αρχαίο αυτό στεφάνι των προγόνων μας. Πώς έχετε την απαίτηση από τους Άγγλους να στείλουν τα αγάλματα του Παρθενώνα όταν εσείς οι ίδιοι συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο…απαιτούμε η παράσταση αυτή να δοθεί εδώ στο Θύρρειο στο φυσικό του χώρο…” κατέληξε ο κ.Παλούκης και κάλεσε την Αρχαιολογική έστω και τώρα να αλλάξει την απόφασή της!

  • Η συνέντευξη του Χρήστου Παλούκη

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *