ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Ψάχνουν να βρουν εργάτες για το μάζεμα ελιάς σ… Οι παραγωγοί αναζητούν εργάτες γης αλλά είναι άφαντοι


Ξέμειναν απο εργατικά κέντρα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Βορείων Σποράδων με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ήδη έχει αρχίσει η συγκομιδή των ελαιών και των φρούτων που παράγονται στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης οι παραγωγοί αναζητούν εργάτες γης αλλά είναι άφαντοι. Η πλειοψηφία των αλλοδαπών που τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν στα κτήματα είτε έχουν φύγει απο τη Μαγνησία είτε απο την χώρα με αποτέλεσμα το πρόβλημα όσο πλησιάζει και η περίοδο της συγκομίδης να μεγαλώνει δραμματικά.

Σύμφωνα με τον κ Διανελλάκη ακόμη και Έλληνες εργάτες γης είναι δυσεύρετοι καθώς παρότι υπάρχει ανάγκη για εργασία τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της χρονιάς και πάλι δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου απευθύνει έκκληση σ όσους αναζητούν εργασία να απευθυνθούν είτε στους παραγωγούς είτε στην ένωση για να μπορέσουν να τους κατευθύνουν εκεί όπου υπάρχουν οι αυξημένες ανάγκες.


www.thessaliatv.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.