Τρανό γλέντι,κέφι, χορός και παράδοση απο τους Σαρακατσαναίους.Το ..ευχαριστώ του συλλόγου

Πραγματικά μια απίστευτη βραδιά! Δεν είχε προηγούμενο αυτό που συνέβη προχθές το Σάββατο στο χορό των Σαρακατσάνων Βάλτου-Ξηρομέρου-Ευρυτανίας όπου κυριολεκτικά το κέντρο του Αγρινίου «βούλιαξε» από τον κόσμο! Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων 800 & πλέον παρευρισκόμενοι διασκέδασαν κυριολεκτικά μέχρι τις 8 το ξημέρωμα, με αυθεντική, σαρακατσάνικη μουσική & τραγούδια.
Το συγκεκριμένο αντάμωμα στα …χειμαδιά διεξάγεται επί 15 συναπτά έτη σε μια περιοχή-κοιτίδα των Σαρακατσάνων με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα σαρακατσάνικα ανταμώματα σε πανελλήνιο επίπεδο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Σαρακατσάνων όχι μόνο της περιοχής της Αιτωλ/νίας-Ευρυτανίας αλλά και άλλων περιοχών, όπως της Φθιώτιδας-Λάρισας-Άρτας κ.α.

Ξεσήκωσαν το Αγρίνιο οι “Σταυραετοί των Αγράφων”
Η φετινή εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας κρίνεται από κάθε άποψη επιτυχημένη, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Απέσπασε θετικότατα σχόλια από όλους για την άριστη οργάνωση της, τους δεξιοτέχνες μουσικούς και τους άψογους ερμηνευτές(τραγούδι Γιάννης Γκόβαρη-Κατερίνα Λιάκου-Μπόνια-Νίκο Γιαννακό,κλαρίνο Πάνος Κοτρώτσος-βιολί Κώστας Κωσταγιώργος), την ζωντάνια των χορευτικών τμημάτων και τις επιβλητικές παραδοσιακές φορεσιές τους.Ειδικά τα χορευτικά τμήματα, τα οποία στελεχώνονται απο χορευτές όλων των ηλικιών, εντυπωσίασαν με την άψογη σκηνική τους παρουσία, το πάθος τους, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ πολλών ο Βουλευτής Γ.Βαρεμένος,ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου -Αντιδήμαρχοι -δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί τοπικοί πρόεδροι της περιοχής,ο Περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης,ο Αντιπεριφερειάρχης Γιαννης Λύτρας καθώς και πολλοί Αγραφιώτες.

Το μήνυμα της Κίνησης Πολιτών Αγράφων-Κ.Π.Α για την εκδήλωση
Οι Σαρακατσαναίοι όπως στο διάβα των αιώνων, στο διάβα των δεκαετιών, έχουν προσφέρει πολλά στο λαό και στον τόπο, έτσι και σήμερα με τέτοιες εκδηλώσεις, με τέτοιες δραστηριότητες που κρατάνε ζωντανή την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, που μεταλαμπαδεύουν ιδέες αγώνα, αντίστασης, πάλης καθημερινής για το καλό του λαού και της πατρίδας στις νέες γενιές, θα συνεχίσουν και στο μέλλον.Καλή διασκέδαση σε όλους ,καλή χρονιά να έχουμε
Ευχαριστίες του συλλόγου
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Αλεξάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω του VimaPoliti.gr ευχαριστούν θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στο χορό,όσους συνέδραμαν για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης,του χορηγούς, καθώς και τα παιδιά των χορευτικών για την ωραία παρουσία τους,και δίνουν ραντεβού για το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017.

http://www.vimapoliti.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *