Εγκαίνια και κορδέλες θα έχουμε τους επόμενους 3 μήνες λόγω της ολοκλήρωσης σειράς από έργα σε αυτοκινητόδρομους στη χώρα.Σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του Υπ.Υποδομών μέχρι τον Μάρτιο η μία κορδέλα θα κόβεται μετά την άλλη μέχρι να δοθούν όλοι οι δρόμοι στην κυκλοφορία ενώ και την υπόλοιπη χρονιά αναμένουμε διάφορες άλλες …κορδέλες δημιουργώντας ένα ιδιότυπο ..εγκαινιολόγιο οδικών έργων.Η αρχή θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Ολυμπία Οδό με την παράδοση του….
τμήματος Κιάτο-Ξυλόκαστρο μήκους 14χλμ που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο.Μέσα στον Φεβρουάριο στην Ιόνια Οδό θα παραδοθούν τα τμήματα Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο. Με αυτές τις παραδόσεις θα μείνει λιγότερο από το 50% του δρόμου σε κατασκευή.
Τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα παραδοθεί το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα που περιλαμβάνει την Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμών. Θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6χλμ και μαζί άλλες 2 σήραγγες 2 και 3χλμ αντίστοιχα.Την ίδια περίοδο θα λειτουργήσει στην Ολυμπία Οδό το τμήμα Ξυλόκαστρο-Κόμβος Ρίου που θα περιλαμβάνει “ελλείψεις” 8χλμ που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο.Την ίδια χρονική περίοδο πρεμιέρα θα κάνει και ο αυτοκινητόδρομος Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Τα πρώτα 20-22χλμ θα είναι μάλλον με μία λωρίδα και τα υπόλοιπα 55χλμ πλήρης άνετος, αυτοκινητόδρομος.Τέλος μαζί με τους υπόλοιπους θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα τελευταία τμήματα της Ιόνιας Οδού: Αντίρριο-Γαβρολίμνη, Αμφιλοχία-Κομπότι, και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αν νομίζετε ότι με αυτά ολοκληρώνεται το εγκαινιολόγιο του 2017 είστε γελασμένοι. Μέσα στο έτος θα έχουμε σειρά εγκαινίων σε πολλά οδικά έργα με έμφαση τη Κεντρική Μακεδονία. Θα έχουμε:
Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία καθώς θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Μουδανιά-Ποτίδαια το καλοκαίρι. Θα μείνει 1χλμ δρόμου στην περιοχή της Ποτίδαιας που θα κατασκευαστεί μελλοντικά.
Επίσης σε φάση ολοκλήρωσης είναι και το οδικό έργο Πατρίδα-Νάουσα που παρουσιάζει καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα 5 χρόνια.
Εγκαινιολόγιο έχουμε σε πολλούς κάθετους της Εγνατίας Οδού: Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας μήκους 96χλμ. μετά από πολλά χρόνια εργασιών.
Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή μήκους 72χλμ.
Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-Σύνορα μήκους 23χλμ.
Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο μήκους 124χλμ.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *