anna1
Ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα για την τεράστια επιτυχία της Άννας Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. πιστόλι.
Γέμισε περηφάνεια ολόκληρη την Ελλάδα η 20χρονη Άννα Κορακάκη από τη Δράμα, η οποία κατάφερε να γράψει μία χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία της χώρας.
Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και συγκίνησης.
H Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς μετά το 1912 έγινε η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
anna2
Η Άννα κατάφερε ακόμη να κάνει την Ελλάδα να πανηγυρίσει για πρώτη φορά ύστερα από το 2004 χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ύστερα από 104 χρόνια, τότε που ο Κώστας Τσικλητήρας κέρδισε ένα χάλκινο και ένα χρυσό μετάλλιο, ήρθε η Άννα Κορακάκη και έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει.
anna3
Από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα πέρασε πάνω από ένας αιώνας. Ο ελληνικός αθλητισμός άνθισε, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο όμως κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ότι και ο Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.
Η 20χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, έβαλε το όνομά της σε μια χρυσή λίστα, όπου οι περισσότερες αναφορές ταξιδεύουν τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εκεί όπου πέντε Έλληνες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν δύο και τρία μετάλλια στα αγωνίσματά τους.
anna4
Ο Ιωάννης Φραγκούδης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Σωτήρης Βερσής, ο Ευστάθιος Χωραφάς, ο Κώστας Τσικλητήρας και τώρα η Αννα Κορακάκη, βρίσκονται σε μια λίστα, η οποία θα συντροφεύει τα όνειρα όλων των νέων αθλητών στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.


πηγη madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *