Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», το οποίο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Το τρίτο συνεχόμενο άνοιγμα ηλικιακής ομάδας έχουμε σήμερα Μεγάλο Σάββατο. Μετά τους 30-39 και τους 40-44, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και όσοι είναι μεταξύ 45- 49 ετών, με τη διαφορά ωστόσο πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κάνει και τα τέσσερα εμβόλια.

Σε αυτή τη μάχη μάλιστα θα προστεθεί σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου το μονοδοσικό Johnson and Johnson.

Πώς κλείνουμε με 8 βήματα ραντεβού εμβολιασμού στο emvolio.gov.gr

Ο Πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του ή το ΑΦΜ στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr

Στη συνέχεια το σύστημα ζητάει σύνδεση με στοιχεία TAXIS – Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Όταν μπουν τα στοιχεία του TAXIS ανοίγει το σύστημα και ζητάει να ελέγξετε τα στοιχεία σας

Στη συνέχεια ανοίγουν τα διαθέσιμα ραντεβού

Ανάλογα με το χρώμα μπορείτε να δείτε τη διαθεσιμότητα

Επιλέγοντας εμβολιαστικό κέντρο μπορείτε να βλέπετε τα διαθέσιμα ραντεβού

Μόλις επιλέξετε το πρώτο ραντεβού, το σύστημα σας δίνει και το δεύτερο

Επιλέγοντας «εντάξει» έχετε κλείσει το ραντεβού και λάβετε το σχετικό e-mail και SMS.

Στην ουσία η διαδικασία είναι η ίδια, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.
Τα στοιχεία εμβολιασμών έως τώρα

Πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Η ανταπόκριση των νεότερων, ειδικότερα της ηλικιακής ομάδας 30- 39 που εμβολιάζεται αποκλειστικά με AstraZeneca είναι εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν κλειστεί 130.000 ραντεβού ενώ 19.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44, 70.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ 3.780 έχουν εμβολιαστεί ήδη.
Μητσοτάκης: Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο

Την ικανοποίηση του για τα στοιχεία των εμβολιασμών που αφορούν τους νέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε συνομιλία που είχε με πολίτες που ανέμεναν να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα».

mitsotakis1.5
Κικίλιας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί κάθε ενήλικος

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως γνωστοποίησε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.
Εμβολιασμοί και στο σπίτι από 15 Μαΐου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στο «μεγάλο μας πρόβλημα», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Αναφορικά δε, με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

Κυβέρνηση και ειδικοί εξηγούν πως από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εμβολιασμοί των 18 και άνω αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου υπό την αίρεση πως η αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων δε θα διαταραχθεί.
Τους επόμενους μήνες αναμένονται στη χώρας μας

Pfizer: 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο
Moderna: 354.000 δόσεις τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο
Johnson & Johnson: 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο
AstraZeneca: Αναμένονται 450.000 δόσεις για κάθε μήνα.
dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *