Σε γιορτινούς ρυθμούς μπαίνει σιγά – σιγά το Αγρίνιο. Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση-άναμα των πρώτων λαμπιονιών μόνο σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και το στόλισμα που τοποθέτησε εταιρεία στο δημαρχείο Αγρινίου… Σε λίγες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και το τι θα περιλαμβάνουν οι φετινές γιορτές στο Αγρίνιο, όμως το agriniosite.gr ήδη έχει πληροφορηθεί κάποια πράγματα και σας τα παρουσιάζει..Τη φετινή χρονιά ο Δήμος Αγρινίου θα είναι με περισσότερα φώτα και ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία και η τοποθέτηση του
Χριστουγεννιάτικου φωτισμού. Αν κρίνει κανείς με βάση τα κόστη που δαπανήθηκαν μόνο το 2017, περί τις 50.000 ευρώ (με βάση τη διαύγεια δείτε εδώ και εδώ) τότε διαφαίνεται πως το Αγρίνιο τα Χριστούγεννα θα θυμίζει «Παρίσι» αφού ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης φέτος αναμένεται να εμπλουτιστεί.

Καταρχήν μετακομίζει ξανά το παγοδρόμιο από την πλατεία Δημάδη στον αύλειο χώρο των πρώην αποθηκών Παπαστράτου. Σύμφωνα με πληροφορίες στον αύλειο χώρο των πρώην αποθηκών Παπαστράτου αναμένεται να λειτουργήσει το παγοδρόμιο με δυο χώρους, πίστα για μεγάλους και πίστα για παιδιά, λειτουργία τσουλήθρας και φουσκωτής πίστας, με ποδοκίνητα αυτοκινητάκια. Στην πλατεία Μαρίας Δημάδη προβλέπεται να εγκατασταθούν παιχνίδια, καρουζέλ- παιδικό τραινάκι-τραμπολίνο- κ.λ.π. Στα σχέδια του Δήμου είναι επίσης η δημιουργία εντός του κτηρίου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Παραμυθούπολης με πέντε κλασικά και μοντέρνα γνωστά παραμύθια, σπίτι του Αι Βασίλη και επίσης Χριστουγεννιάτικο τραινάκι, στο κέντρο της πόλης για ένα μήνα.

Προγραμματίζονται δε να γίνουν παράλληλα και οι παρακάτω εκδηλώσεις :
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
19:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και παράλληλα Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την Big Band της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
20:00 Πάρτι έναρξης του παγοδρομίου και της παγοτσουλήθρας στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου.
Παρασκευή 8 έως Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
Οι Μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων δημιουργώντας, στολίζουν τις Πλατείες και τα δέντρα των Δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
11:00 « joyeux Noël» Η Ένωση καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε Ν.Αιτ/νίας στολίζουν το Δέντρο της πλατείας Συντριβανίου.
12:00 Παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» του Δήμου Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.
12:30 Το «Μουσικό κουτί ζωντανεύει» από το τμήμα ακορντεόν της Κοινωφελούς Επιχείρησης και το μουσικοθεατρικό τμήμα Νεάπολης, στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
12:00 Παράσταση Χορευτικών τμημάτων :
Συμμετέχουν :Χοροστάσι, Οι Ρίζες, Η Ρούμελη, Σύλλογος Παραβόλας, Άθλος και Κίνηση στην Πλατεία Δημοκρατίας.
12:30 Το θεατρικό τμήμα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου αφηγείται το κλασικό αγαπημένο παραμύθι: «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
18:00 Το Κ.Δ.Α.Π. « Φαντασία » της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει Βραδιά Παραμυθιού με τις αγαπημένες συγγραφείς παιδικών βιβλίων της πόλης μας την κ. Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου και την κ. Σταυρούλα Κάτσου -Καντάνη, στην αίθουσα « Φαντασία ».
19:00 Παράσταση Παιδικών χορευτικών : από το Λαογραφικό όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και Παράσταση Παιδικών και ενηλίκων χορευτικών από τους Συλλόγους ο «ΑΙΤΩΛΟΣ» και ο «Παγκρήτιος Σύλλογος» Αιτ/νίας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
11:00 Τα παιδιά του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου στέλνουν ευχές για ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
Από 8:30 – 15:00 «Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία», στο Παπαστράτειο Mέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
19:00 Train concert from Agrinio Band στην πόλη του Αγρινίου.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
11:00 Σύλλογος Προσκόπων Αγρινίου
«Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει. Γίνε ο Άγιος Βασίλης του», στην Πλατεία Δημοκρατίας.
11:30 Το θεατρικό τμήμα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου αφηγείται το κλασικό αγαπημένο παραμύθι «Τα Χριστούγεννα του κ. Σκρουτζ», στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
12:00 Χριστουγεννιάτικες παιχνιδο-δράσεις με το «Δεντράκι της Αγάπης». Γονείς και παιδιά θα παίξουμε θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
18:00 Παράσταση Χορευτικών τμημάτων, συμμετέχουν :Δήμος Αγρινίου- Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας «Δημήτρης Ψαθάς», Σύλλογος Σπολαϊτας «Η Αγία Παρασκευή», Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτ/νίας, «Τα Μανουσάκια» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Πρόοδος», στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
18:00 Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου ΄΄Στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Δοκιμίου με στολίδια που κατασκεύασαν τα ίδια και ψάλλουν τα κάλαντα. Χορευτικά από τον πολιτιστικό Σύλλογο Δοκιμίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».
18:00 Το Κ.Δ.Α.Π. « Φαντασία » της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη παράσταση με το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού με τίτλο «Το όνειρο του Καραγκιόζη» στην αίθουσα «Φαντασία».
19:00 Χορεύω για τη Ζωή
Χορεύουμε για το Σχολείο της ΕΛΕΠΑΠ. Μία συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και των χορευτικών Συλλόγων της πόλης μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017
12:00 Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Γηροκομείο Αγρινίου. Από το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου
18:00 Ελάτε να κατασκευάσετε στολίδια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές παρέα με την ειδικότητα «Bοηθός Bρεφονηπιοκόμων» του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά
18:30 Παράσταση Χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών χορών από τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας.
19:00 Παράσταση Παραδοσιακών Χορευτικών από το Καλλιτεχνικό Παραδοσιακό Εργαστήρι, στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
18:00 Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους της το έργο «Τα δέντρα αντιστέκονται . . .». Στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη.
21:00 Christmas Party με τους ONIRAMA, στην Πλατεία Δημοκρατίας
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017
17:00 Προβολή ταινίας «PADDIΝGTON 1» στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
18:00 FACE PAINTING από τις καταρτιζόμενες τις ειδικότητας «Tεχνικός Aισθητικής Tέχνης και Mακιγιάζ» του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου. Στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
18:30 Ελάτε να κατασκευάσετε στολίδια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές παρέα με την ειδικότητα «Bοηθός Bρεφονηπιοκόμων» του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
20:00 Θέατρο Σκιών ΄΄Ο Καραγκιόζης Μελισσοκόμος ΄΄ από τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας Στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
17:00 Προβολή ταινίας «THE GOOD DINOSAUR» στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
19:00 Agrinio Big Band are singing on the train
20:00 «Η μπαλάντα των Χριστουγέννων» Devised theatre από τα μεγάλα παιδιά του θεατρικού τμήματος Καλυβίων, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
10:00 το πρωί μέχρι 14:00 Από το πρωί ως το βράδυ «η Φαντασία πάει… στο Δημοτικό Θεάτρο Αγρινίου». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και ΜουσικοΚινητικά δρώμενα , Εικαστικές δημιουργίες , Χριστουγεννιάτικο face Painting από τους καταρτιζόμενους του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Αγρινίου να γευτούν μικρές λιχουδιές και να χορέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων !
11.00 Κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από το τμήμα χορωδίας του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου. Στην Πλατεία Δημοκρατίας
12:00 Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί με χριστουγεννιάτικη διάθεση σε ρυθμούς Latin , Hip – Hop και Μοντέρνου χορού με την ακαδημία Dance Academy, στην Πλατεία Δημοκρατίας
16:00 Προβολή Χριστουγεννιάτικης Παιδικής Ταινίας στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
19:00 Παιδιά από τη Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου θα μας χαρίσουν όμορφες στιγμές με τις μελωδικές τους φωνές στο Δημοτικό Θέατρο.
17:00 Προβολή ταινίας «PETE’S DRAGON» στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
18:30 Παρουσίαση βιβλίου του κ. Σιάσου Χρήστου με τίτλο : «Κάστρα της ορθοδοξίας» Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτ/νίας. Συμμετέχει η Χορωδία «Αγία Σκέπη», στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Δήμου Αγρινίου.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017
12:00 Μοντέρνος χορός από τα Tμήματα της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, Zumba από τα τμήματα της Γ.Ε.Α., στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα σε όλη την πόλη και τα Δ.Δ. από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου
12:00 Το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου αφηγείται το κλασικό αγαπημένο παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
17:00 Προβολή ταινίας «SMURFS : THE LOST VILLAGE» στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
18:00 Έκθεση κοσμημάτων ΄΄3d printed΄΄ της Δήμητρας Ταμπάκη
Διάρκεια έκθεση από τις 24/12 έως τις 5/1/2018
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017
17:00 Προβολή ταινίας «ZOOTOPIA», στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου
17:00 Προβολή ταινίας «THE JUNGLE BOOK», στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
από 26-30 Δεκέμβρη 2017, ώρα 21:00
ΑΒΟΛΟΙ ήρωες: Μια σκηνική παρουσίαση του πολιτικού λόγου του Μ. Λ. ΚΙΝΓΚ σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο του ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ «τα δίκαια του Ανθρώπου», στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
21:00 Έναρξη Φεστιβάλ Μονολόγων στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
17:00 Προβολή ταινίας «VAIANA», στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
20: 00 Αφήγηση Μουσικού παραμυθιού από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής .Συμμετέχουν τα Τμήματα Παραδοσιακής Χορωδίας, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017
19:00 Agrinio Band Express, στην πόλη του Αγρινίου
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
18:00 Παρουσίαση από την ομάδα Θεατρικού παιχνιδιού Π.Ν.Ο.Ε.Σ Παραμυθίας (Παιδική Νεανική Ομάδα έκφρασης Συναισθημάτων) της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία» που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Δραματοποίηση και αυτοσχεδιαστικό κείμενο των ίδιων των παιδιών της ομάδας, του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού: «Ο παπουτσής και τα ξωτικά».
Στη συνέχεια θα γίνει δραματοποίηση του παραμυθιού: «Η χριστουγεννιάτικη πετρόσουπα» και θα ακολουθήσουν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού με τη συμμετοχή και των παρευρισκόμενων παιδιών. Στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη την πόλη από τη φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018
Εορτασμός της 1ης του νέου έτους.
Τέλεση Δοξολογίας στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στο Δημαρχείο Αγρινίου.
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018
18:00 Παραστατική Αφήγηση του παραμυθιού « Η κυρά Καλή και οι δώδεκα μήνες». Μετά το παραμύθι θα ακολουθήσουν θεατρο-παιδαγωγικές δραστηριότητες, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Εν τω μεταξύ όλες τις ημέρες το χριστουγεννιάτικο τρένο θα μεταφέρει δωρεάν μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της πόλης.
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι παραπάνω εκδηλώσεις και προκειμένου να επιτύχουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας θα χρειαστούμε διάφορες υπηρεσίες και υλικά διάφορα όπως παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα.
Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου τα κάτωθι:
ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ 2017 12.000,00 €
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.000,00 €
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2.000,00 €
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ 1.000,00 €
ΑΝΑΛΏΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3.500,00 €
ΔΑΠΑΝΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2.000,00 €
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 5.000,00 €
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΑΙΤΟΡΙΟΥ ΜΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ 1.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ 29.500,00 €
πηγη www.agriniosite.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *