angelina-jolie-face1
Πριν από ενάμιση χρόνο η 20th Century Fox ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι απέκτησε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά, ̇τώρα φαίνεται πως βρέθηκαν οι άνθρωποι που θα διαλευκάνουν το μυστήριο.
Σύμφωνα με το Variety, η Αντζελίνα Τζολί («Maleficent», «Salt») συζητά τη συμμετοχή της στη νέα, κινηματογραφική διασκευή του πασίγνωστου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές». Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Κένεθ Μπράνα, ο οποίος θα υποδυθεί και τον Ηρακλή Πουαρό.
To βιβλίο μεταφέρθηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1974 υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σιντνεϊ Λουμέτ, ο οποίος κατάφερε να μείνει πιστός στο ύφος της συγγραφέως και να βάλει τον θεατή σε μια ατμόσφαιρα αγωνίας και μυστηρίου. Η ταινία δικαίως έλαβε συνολικά έξι οσκαρικές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Α’ ανδρικού ρόλου για τον Άλμπερτ Φίνεϊ στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, και τελικά κέρδισε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
Εκτός από αυτούς, το all star cast περιλάμβανε όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής: Λορίν Μπακόλ, Ζακλίν ΜΠισέ, Σον Κόνερι, Άντονι Πέρκινς και Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Επίσης, ο Ντέιβιντ Σάτσετ υποδύθηκε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ σε όλες τις τηλεοπτικές μεταφορές των έργων της Αγκάθα Κρίστι τη δεκαετία του ’70, συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου έργου.
Όμως τα εχέγγυα για την ταινία δε σταματούν εδώ μιας και οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Μαρκ Γκόρντον και Σάιμον Κίντμπεργκ συνεργάζονται με τον Μάικλ Γκριν, σεναριογράφο του επερχόμενου σίκουελ του «Βlade Runner». Σίγουρα πάντως είναι ευτύχημα το «Έγκλημα στο Orient Express» να πέσει στα χέρια ενός ανθρώπου που παίζει Σαίξπηρ και σκηνοθετεί blockbuster με την ίδια ευκολία. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες αλλά μάλλον ο δαιμόνιος Άγγλος πάλι θα τα καταφέρει.
www.cinemag.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *