ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Έχει δρομολογηθεί όπως όλα δείχνουν η τελική απόφαση της κυβέρνησης για την έκτακτη ενίσχυση νοικοκυριών, που κρίθηκε ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από τα έως τώρα «πακέτα» εισοδηματικών ενισχύσεων και αναστολών φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων.

Την τελική εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται έκπληξη της τελευταίας στιγμής, με βάση και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί «έμπρακτης στήριξης στους υγειονομικούς». Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένα σενάριο που κάνει λόγο για επανάληψη του σκηνικού του Πάσχα όπου περίπου 144.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία μοιράστηκαν συνολικά 74 εκατ. ευρώ. Πιθανώς λοιπόν να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τα επερχόμενα Χριστούγεννα.

Ποιοι άλλοι θα λάβουν ενίσχυση

Για περίπου 130.000 μακροχρόνια μη επιδοτούμενους ανέργους έχει ήδη προβλεφθεί έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ, όταν όμως ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 527.156 (ποσοστό 53,85%) με βάση τους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Δηλαδή 3 στους 4 μακροχρόνια ανέργους (με πάνω από ένα έτος χωρίς εργασία στην «πλάτη» τους) δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ!

Αντίστοιχο έκτακτο εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ προβλέπει διάταξη για δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται σε πληττόμενους ΚΑΔ. Εφάπαξ ενίσχυση 700 ευρώ παίρνουν οι μαθητευόμενοι ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, ενώ ήδη «τρέχουν» αιτήσεις για τα 126 εκατ. ευρώ σε ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση από 300 ευρώ ως 4.000 ευρώ.

Τι θα γίνει με το «800άρι» των αναστολών εργασίας

Παράλληλα, θα «τρέξουν» με διαδικασίες- εξπρές οι αναστολές του Νοεμβρίου, έτσι ώστε ως τις αρχές του Δεκεμβρίου χιλιάδες εργαζόμενοι να λάβουν το «800άρι», το οποίο επί της ουσίας θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην κρατική κάλυψη του Δώρου Χριστουγέννων για όσους βρέθηκαν ή παραμένουν σε αναστολή σύμβασης από τον περασμένο Μάιο. Σημειωτέον, ότι αυτή η κρατική συμμετοχή θα πιστωθεί απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων, χωρίς τη μεσολάβηση των εργοδοτών, προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα.topontiki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *