ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Αναρτήθηκε στη διαύγεια η απόφαση ένταξης του έργου προϋπολογισμού 700.000€ για εργασίες αντιστήριξης στα Όχθια Πάλαιρου υπογεγραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.
Το έργο αυτό αποτελεί προπομπό ενός ώριμου έργου αντιστήριξης για τα όχθια Παλαίρου συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000€, που αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη περιοχή αυτή και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ του υπόλοιπου ποσού των 2.950.000€ και συγκεκριμένα στη ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
Η έγκριση αυτή αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ της Δημοτικής ομάδας και όσων έτρεξαν για την χρηματοδότηση αυτού του έργου αλλά κυρίως δικαίωση του αείμνηστου Παλαιριώτη Αντιδημάρχου κ. Τσακάλη Νικόλαου ο οποίος πρώτος οραματίστηκε, διεκδίκησε και αγωνίστηκε για το έργο αυτό.
Με την πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 700.000,00 € που αφορά η εν λόγω απόφαση του Γενικού Γραμματέα θα υλοποιηθούν οι εργασίες αντιστήριξης κάτω από την ιδιοκτησία του Κίκερη που αποτελεί και το πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου αφού από εκεί περνά πλήθος κόσμου για να πάει στην Πογωνιά και στις κοντινές παραλίες καθώς και το λεωφορείο που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την Πογωνιά στη Πάλαιρο από παρακείμενο αγροτικό δρόμο.
Με το έργο αυτό καθώς και το έργο υδροδότησης Παλαίρου –Πογωνιάς – Στενού που εκτελείται ήδη καθώς και συμπληρωματικά αντικατάσταση 2 χιλιομέτρων αγωγού στα Σκλάβαινα που ξεκινάει άμεσα, επιλύονται δύο χρόνια προβλήματα υποδομών της ΔΕ Παλαίρου που η Δημοτική Αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα με την ανάληψη των καθηκόντων της διαψεύδοντας τις τοπικές ”Κασσάνδρες”, και τα επώνυμα- ανώνυμα παπαγαλάκια που τόσο καιρό υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην Πάλαιρο.
Γίνεται αντιληπτό ακόμη και στον πιο καχύποπτο ότι παρά την οικονομική κρίση και τις μειωμένες κατά 65% χρηματοδοτήσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχει οδηγήσει τους δήμους στο να έχουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας παραμένει πρωταγωνιστής στις διεκδικήσεις και τελικές χρηματοδοτήσεις έργων. Αυτό είναι μόνο η αρχή, τα καλύτερα έρχονται έως το τέλος του καλοκαιριού όπου θα έχουμε νέες εντάξεις έργων.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε, τον πρώην διευθυντή του Υπουργού κ. Σταύρο Καραγκούνη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την συμβολή της στη λύση του χρόνιου προβλήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *