ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Κοινωνικό μέρισμα για τους οικονομικά αδύναμους εν όψει των Χριστουγέννων πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κ. Μητοτάκης: «Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα». Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο θα είναι το ύψος της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πόσα χρήματα και πως θα δώσουμε θα αποφασισθεί μετά από σχετικές εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να δοθεί εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών για τα Χριστούγεννα ως εξής:

-400 ευρώ για τον πρώτο ενήλικο, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 για κάθε παιδί. «Θα ωφεληθούν 1,9 εκατομμύρια οικογένειες και 4 εκατ. άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Δώρο Χριστουγέννων για κάθε εργαζόμενο που έχει κλείσει η επιχείρησή του από το κράτος

«Και τα δύο μέτρα έχουν κόστος 2,3 δισ.», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Το είχε αποκλείσει ο Σκυλακάκης

Να σημειωθεί ότι με προ ημερών δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, είχε προσπαθήσει να «κλείσει» μια και καλή κάθε κουβέντα για κοινωνικό μέρισμα τονίζοντας ότι «η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειμμα και θα είναι σε βαρύ έλλειμμα και του χρόνου. Έκτακτα επιδόματα στα προηγούμενα χρόνια δίνονταν όταν είχαμε υπερπλεόνασμα και κάλυπτε ένα κομμάτι του υπερπλεονάσματος η οποία κυβέρνηση με το έκτακτο επίδομα. Τώρα έχουμε υπερ-έλλειμμα, δεν έχουμε υπερπλεόνασμα. Συνεπώς ό,τι χρήματα διαθέτουμε θα πάνε σε αυτούς που έχουν πληγεί από τον COVID. Αυτή είναι βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης», είχε πει..aftodioikisi.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *