Ενοποιούνται τα οικογενειακά επιδόματα και από εδώ και στο εξής θα χορηγούνται ως το ενιαίο επίδομα τέκνων. Κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν καταλήξει στις διαπραγματεύσεις τους -οι οποίες συνεχίζονται σήμερα– ότι το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (ύψους 500 ευρώ ετησίως) θα απορροφηθεί από το ενιαίο επίδομα τέκνων, με παράλληλη αύξηση του ποσού που θα χορηγείται στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.
Για να υπάρξει όσο γίνεται μικρότερη μείωση στο τελικό ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, συμφωνήθηκε χθες να δοθούν επιπλέον 160 εκατ. ευρώ για τα οικογενειακά επιδόματα. Έτσι, το τελικό ποσό θα ανέλθει την επόμενη χρονιά στα 810 εκατ. ευρώ, από 650 εκατ. ευρώ που είναι έως τώρα. Το ποσό αυτό προήλθε από τις εξοικονομήσεις των υπουργείων που ανήλθαν στα 320 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας διεκδίκησε όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσό από το εν λόγω κονδύλι και πήρε τα μισά.
Η συζήτηση που αναμένεται να συνεχιστεί και ίσως να ολοκληρωθεί σήμερα, περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική δομή του οικογενειακού επιδόματος. Αυτό σημαίνει πόσο θα αυξηθεί για το πρώτο παιδί, που σήμερα είναι 40 ευρώ το μήνα. Ας σημειωθεί ότι στα «αντίμετρα» της κυβέρνησης που πρόκειται να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται το 2019, είχε αναφερθεί ότι το ποσό για το πρώτο παιδί θα αυξηθεί από τα 40, στα 60 ευρώ το μήνα.
Αντίστοιχη αύξηση πρόκειται να γίνει για το επίδομα στο δεύτερο παιδί, από 54 ευρώ σήμερα, στα 100 ευρώ και για το τρίτο παιδί, από 26 ευρώ σήμερα, στα 75 ευρώ.
πηγη .aftodioikisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *