Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και το πλάνο των προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΕΣΥ, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, στο υπουργείο Υγείας.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα γίνουν συνολικά 12.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.
Ειδικότερα, για την στελέχωση των υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΤΟΜΥ – Κέντρα Υγείας), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3.000 προσλήψεις από τις οποίες οι 1.300 αφορούν θέσεις γιατρών. «’Αμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών οικογενειακών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στους 7.500 από 5.500 που είναι σήμερα.
Ο κ. Τσίπρας, εξήγγειλε επίσης άλλες 9.500 προσλήψεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τις οποίες οι 5.000 αφορούν μόνιμες θέσεις, εκ’ των οποίων οι 2.000 αφορούν τις θέσεις γιατρών. Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε τους Ελληνες γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα για να εργαστούν.
Οι πρώτη προκήρυξη όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου και αφορά την πρόσληψη 790 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ και σε Επείγοντα Περιστατικά.
Επίσης ανακοίνωσε την παράταση της θητείας 1.500 επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού για ένα ακόμα χρόνο.
Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα «έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με 9.000 άτομα».
Τέλος εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες στο φάρμακο αλλά και στη μείωση της διαφθοράς και της σπατάλης.
.aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *