Συνεχίζονται οι ενημερώσεις για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς με θέμα: «Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό», σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Γεωργίου Μελιάδη, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Λουκία Σκύλου, Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής, Βασιλική Αλαμπασύνη, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Θεοδώρα Παπαβασίλη Οικονομολόγος Διοικητικός) παρουσία του κ. Δημήτρη Σπαθούλα, κλινικού ψυχολόγου παίδων, επισκέφθηκαν τα κάτωθι σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:
80 Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
10 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου Αγρινίου
20 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου Αγρινίου
Ιδιωτικό Σχολείο ‘Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα’
Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του καίριου προβλήματος των αδέσποτων.
Ειδικότερα η κ. Βασιλική Καραπαπά αναφέρθηκε στην σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων μέσα από τα χιλιάδες χρόνια συμβίωσης και συνεξέλιξης, η κ. Λουκία Σκύλου αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και κυρίως στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου και τις υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων.
Στη συνέχεια, ο κ. Σπαθούλας πραγματοποίησε βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν-βιώσουν καλύτερα την πληροφόρηση και τα ενθάρρυνε να ζωγραφίσουν και να γράψουν μηνύματα θέτοντας ερωτήματα γύρω από τα συναισθήματά τους.
Τις εισηγήσεις πλαισίωσε video του Δήμου Αγρινίου που αναφερόταν σε αδέσποτα ζώα του αστικού ιστού του Δήμου Αγρινίου, για τα οποία μερίμνησε ο Δήμος και φρόντισε για την περίθαλψη, εμβολιασμό και την επανένταξή τους στο περιβάλλον ή την υιοθέτησή τους, καθώς μια ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη των ζώων χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες με τίτλο ‘Ομπρέλα’ του κ. Γιάννη Μπλέτα. Επιπλέον, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό i) σχετικό με τις υποχρεώσεις του Δήμου και των πολιτών για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ιι) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων www.oie.int που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ, http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia).
Ο κ. Μελιάδης τόνισε ότι «η προσπάθεια του Δήμου για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται είναι συνεχής και επίμονη και σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία. Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν στα 3 Δημοτικά σχολεία της Νεάπολης, στο Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου, στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και στα 10, 40 και 130 Δημοτικά Σχολεία Αγρινίου. Ο Δήμος στηριζόμενος στην κατανόηση των πολιτών και τη συμβολή τους στη διαχείριση των αδέσποτων θα επιδιώξει την ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ώστε το έτος 2017 να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα προς την κατεύθυνση των στειρώσεων, της θεραπείας, της φροντίδας, των υιοθεσιών τους καθώς και της προστασίας της υγείας των πολιτών».
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Παιδείας του Δήμου Αγρινίου και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης. Για την εκστρατεία των ενημερωτικών εκδηλώσεων επιλέχθηκε, μετά από κλήρωση, ομαδικό έργο του 18ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγρινίου να φιλοτεχνήσει την ηλεκτρονική αφίσα των ενημερώσεων του 2017. Το έργο είναι από το διαγωνισμό ζωγραφικής του 2016 με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» παιδιών του νηπιαγωγείου και μαθητών των Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *