Μας αξίωσε ο Θεός και φέτος παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να ανεβούμε κυριολεκτικά στην ψηλότερη κορφή του βουνού Αρακύνθου , προσκυνητές στο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου και κατεβαίνοντας λίγο χαμηλότερα στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στα Ελληνικά Μεσολογγίου.
Στην κορυφογραμμή του βουνού σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τους οικισμούς του χωριού, ανάμεσα σε πυκνό δάσος από καστανιές και δρυς, βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μεταβυζαντινό λιθόκτιστο μνημείο του 1696. Στη θέση του υπήρχε παλαιότερος ναός που καταστράφηκε στις μάχες μεταξύ των μισθοφόρων των Βενετών και του αρματολού του Ξηρομέρου Μεϊντάνη.
Το παλαιότερο (πριν το 1696) ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, στην ψηλότερη κορφή του βουνού, σήμερα πια το κατάντησαν να είναι πάρκο κεραιών ραδιοφώνων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. ΄Ενα έγκλημα που συντελέστηκε με νόμο και με την ανοχή πολλών…….Λένε ότι πήραν τις κεραίες από τα Ακαρνανικά και τις έφεραν μέσα σχεδόν στο εκκλησάκι…κυριολεκτικά το γλύφουν…αίσχος….ντροπή!!

πηγη http://www.agriniosite.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *